UTE AV EUROPA? André Hansen og Rosenborg kjemper en tøff kamp i Eliteserien for å få Europa-spill på Lerkendal kommende sesong. Her avbildet under hjemmekampen mot Sporting Club. Foto: Ole Martin Wold

André Hansen om Europa i 2020: – Kanskje ikke feil med en pause

TRONDHEIM (VG) RBK-trener Eirik Horneland (44) mente det er en «fotballskandale» om Europa-spill ryker for Rosenborg neste år. André Hansen (29) tror en pause kan være positivt for trønderne.

– Jeg tror vi må ha ni av ni poeng. Det tror jeg er mulig og jeg tror heller ikke de to andre lagene får full pott, sier keeperen til VG om Rosenborgs regnestykke for å komme seg til Europa i 2020.

Torsdag ble alt håp om avansement fra gruppespillet i Europa League knust da trønderne gikk på sitt fjerde strake tap med 0–2 hjemme mot Sporting Club.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Nå er det én ting som gjelder i høst for fotballstorheten fra Trondheim: Å bli topp tre i Eliteserien for å få en ny sjanse i Europa i 2020.

Mener RBK kan ha godt av Europa-pause

Rosenborg-trener Eirik Horneland mener det er en «fotballskandale» dersom Rosenborg ikke klarer å ta seg til Europa neste år.

– Det vil nok bli mange opphetede diskusjoner i omverdenen om vi ikke skulle klare det i hvert fall, sier Hansen med et lite smil.

– Men kanskje er det ikke feil å virkelig få en pause fra dette her, tilføyer han.

les også

RBK-Dyrhaug har håp om Europa i 2020: – Har satt oss i en vanskelig situasjon

Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli skrev etter tapet for Sporting at «det behøver imidlertid ikke være krise om Rosenborg mister sjansen til Europa-spill neste år».

– Du må gjøre det beste ut av enhver situasjon. De siste tre årene har vi hatt 50 kamper i året. Det har vært få pust i bakken – ikke at vi ønsker at det skal være det, sier keeperen.

SMELL: André Hansen brukte ansiktet for å stoppe en Sporting-avslutning torsdag kveld og måtte tørke vekk litt neseblod. Foto: Ole Martin Wold

Han mener det kan være en mulighet til å sette sammen en spillerstall som «virkelig ønsker å ta tak i dette her igjen» og tror det kan gjøre godt å slippe et hektisk kampprogram.

– Du skal ikke undervurdere det å få fulle treningsuker. Det har ikke vi hatt siden 2016. Vi har hatt mange spillere som har vært mye ute med skader og som har hatt et «jag» etter seg med å komme i kampform fordi kampene kommer så tett, sier han.

– Hvis det ikke skulle gå, som jeg selvfølgelig håper ikke skjer... Men hvis det ikke skulle gå, så må vi bruke det til noe positivt.

les også

RBK én kamp unna historisk seierstørke: – Spiller uten reell tro på det

– Nøkkelkamp mentalt

Aller helst vil både han og Rosenborg gå ut i en ny hektisk sesong.

Med tre kamper igjen er Rosenborg på fjerdeplass, fire poeng bak Odd og seks bak Bodø/Glimt.

Og søndag kommer nettopp Glimt på besøk til Lerkendal i Eliteserien.

– Det blir en nøkkelkamp mentalt også.Slår vi Bodø, så er vi plutselig bare tre poeng bak dem. De skal til Molde og har en ekkel motstander i Kristiansund, sier 29-åringen.

Han tror heller ikke tror Odd, med bortekamper mot Brann og Haugesund igjen, tar full pott i sine resterende kamper.

– Vi er forberedt på at vi må vinne alle kampene som er igjen i Eliteserien. Vi skal til Europa neste år, det er det ingen tvil om, sier Alexander Søderlund til VG.

Rosenborg - Bodø/Glimt ser du på Eurosport Norge og Dplay kl. 20:00 førstkommende søndag. Du kan også følge kampen i VG Live.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder