BARIS: Cristiano Ronaldo jubler over scoring i Champions League-finalen med Real Madrid mot Atlético Madrid i 2014. Foto: KAI PFAFFENBACH / X00446

Derfor har ikke Ronaldo en eneste tatovering

Du trodde kanskje at Cristiano Ronaldo (34) har sin muskuløse kropp full av tatoveringer? Neida, ikke en eneste en. Og her har du forklaringen.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown
Publisert:

Artikkelen er over ett år gammel

Cristiano Ronaldo blir av mange sett på som selve inkarnasjonen på en egosentrisk fotballspiller. Klisjeene står i kø: Hårsveisen, luksusbilene, designerklær...

Men det er ikke fullt så enkelt, ifølge Goal, Business Insider og flere andre medier.

Ronaldo faktisk er opptatt av veldedighet. I 2015 ble han kåret til den idrettsutøveren i verden som drev mest med veldedighet.

I en idrettsgren der det kryr av tatoveringer, og mange også liker å vise dem fram, står Cristiano Ronaldo frem som spilleren uten tatoveringer.

Hva har så det med veldedighet å gjøre?

Saken er at han er en ivrig blodgiver og også registrert benmarg-donor.

– Jeg har ikke tatoveringer, så jeg kan gi blod oftere, sa han en gang i et intervju med Diretta.

Det er ikke slik at folk med tatoveringer ikke kan gi blod, men ifølge Goal anbefaler blodbankene i Storbritannia at folk ikke gir blod de fire første månedene etter at de har fått en ny tatovering, piercing eller permanent makeup. Andre anbefaler å vente enda lengre. Årsaken er risikoen for infeksjoner.

les også

Rå kynisme i talentjakten: Den grådige gavmildheten

Ronaldos bevissthet om dette skal stamme fra en novemberkveld i 2011. Portugal hadde akkurat kvalifisert seg til EM-sluttspillet året etter. Men én av spillerne klarte ikke å glede seg, Carlos Martins. Han klarte ikke lenger å holde på sin forferdelige hemmelighet: Hans tre år gamle sønn hadde nettopp fått diagnosen leukemi, og var avhengig av en beinmargstransplantasjon for å overleve.

les også

Rashfords drømmetreff hylles av Solskjær: – Cristiano-aktig

Juventus-spilleren er altså også registrert som donor av beinmarg.

– Jeg gjorde det for mange år siden, og hvis jeg må gjøre det igjen, så er jeg klar for det, for vi må hjelpe. Det er enkelt, og så føler du deg glad fordi du har hjulpet noen, sa Ronaldo i et intervju som er gjengitt av Business Insider.

Da Ronaldo i juli 2018 skrev avtale med den italienske blodgiverorganisasjonen om å promotere det å bli blodgiver, ble ryktene forsterket om at han var på vei fra Real Madrid til Juventus. Overgangen ble klar et par dager senere. Men blodgiver-avtalen gikk altså først i boks.

David Beckham, Zlatan Ibrahimovic, Neymar og Lionel Messi er blant fotballstjernene som er kjent for sine mange tatoveringer. Men Ronaldo er altså et unntak.

les også

Haaland-bragden går verden rundt: Spekulerer på om Haaland og Mbappé blir nye Ronaldo og Messi

VG-tips: Lokomotiv Moskva - Juventus: Borteseier

* Champions League D. Både Juventus og Atlético Madrid har inntatt lederollen i denne puljen med syv poeng hver. Lokomotiv Moskva har tre poeng, mens Bayer Leverkusen er kanskje høstens store skuffelse i denne turneringen med sine null poeng og 1-6 i målforskjell.

* Moskovittene har med andre ord fortsatt sjansen til å sikre avansement. Men da må det et lite mirakel til enten i aften eller i Madrid i desember. Og det er ikke veldig sannsynlig.

* I hjemlig russisk liga har Lokomotiv kun sikret seg ett poeng av seks seneste mulige, og i CL har de åtte tap på totalt ti siste matcher. Her er Luka Dordevic (a) ute, og Anton Mirantsjuk (mb) og Fedor Smolov (a) er usikre.

* Torino-gjestenes Juan Cuadrado (mb) soner. Laget er ubeseiret under Maurizio Sarris ledelse med 9-2-0 i serien, og en 2-1-0-flyt i Champions League.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.
Publisert:

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill kjøpt digitalt i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er basert på redaksjonelle vurderinger. Det forklares slik:

user icon

Du leser nå denne oddstips-artikkelen på VG.

norsk tipping arrow icon
norsk tipping logo

Hvis du gjennomfører et kjøp hos Norsk Tipping etter lest oddstips-artikkel, får VG en andel av kjøpet ditt.

Mer om

Tippetips

Cristiano Ronaldo

Juventus FC

Champions League

Italiensk fotball

Flere artikler

 1. Hazard fra fødsel til «finale»: – Må vinne

 2. Ekspert om Juventus-De Ligt: – Hang ikke helt med til tider

 3. Zidane åpner for Ronaldo-retur: – Det er mulig

 4. Ronaldos tøffe høst: Er målfesten over?

 5. Smell for Real Madrid - tre dager før skjebnekamp i Europa

Fra andre aviser

 1. Disse lagene møtes i Champions League: Solskjær mot Sørloth i «dødens gruppe»

  Aftenposten
 2. Hylles etter at Real Madrid fikk bank: – Eksepsjonell

  Aftenposten
 3. Zidane åpner for Ronaldo-retur: – Det er mulig

  Aftenposten
 4. Supertalentet bidro til Atleticos Champions League-avansement

  Aftenposten
 5. Stjernespiss opp i ryggen på Haaland etter ny scoring

  Aftenposten
 6. Det stormer rundt Ronaldo: – Han ser sliten ut

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no