Tettey med Mourinho-stikk etter cupbragd: – De har forandret seg helt

LONDON (VG) (Tottenham – Norwich 1–1, 2–3 på straffer) Alexander Tettey (33) er klar for kvartfinale i FA-cupen etter å ha rystet José Mourinho (57). Han antyder at han ikke er imponert over Spurs’ utvikling under managerstjernen.

  • Arilas Berg Ould-Saada

– Det er stas, men jeg vil ikke overdrive. Jeg har vært med på masse før. Det er vanlig. Vi er et bra lag. Vi visste vi ville gi dem masse trøbbel på grunn av måten de spiller på, sier Tettey til VG og forklarer:

– De har forandret seg helt fra å være veldig aggressive og gode med ballen under Mauricio Pochettino, til det de gjør nå, hvor de bare venter på deg. Hvis du spiller som vi spiller, så skaper du sjanser.

Sjekk VGs nye Tottenham-magasin – 100 sider om Spurs!

Norwich så lenge ut til å være på vei ut av FA-cupen, som forventet borte mot Tottenham, men takket være en sen utligning, oppofrende ekstraomganger og seier på straffer er det Tetteys lagkamerater som går videre.

Det skjer på bekostning av et Tottenham-lag som nå har tapt fire strake nøkkelkamper, etter nederlagene mot RB Leipzig, Chelsea og Wolverhampton.

les også

Tettey fortviler over nedtur: – Forbannet og frustrert

Den nederlandske straffespesialisten Tim Krul ble den store helten med to strafferedninger etter å ha fått en flaske med en pålimt oversikt av Spurs-spillernes straffevaner.

– Det handler om hjemmelekser. Treneren min forbereder meg til hver kamp. Han ga meg en flaske med alle detaljene på. Det er hardt arbeid, og når øyeblikket er der, så handler det om erfaringen min. Jeg ser hvem som er nervøse. Og så trenger du litt flaks, sier Krul.

– Han er jo så rutinert. Han har vært med på dette før i VM og EM. Han går frem og snakker til dem. Han er bare rutinert. Det funker, sier Tettey.

Nå skal Norwich ta imot enten Ole Gunnar Solskjærs Manchester United eller Wayne Rooneys Derby i kvartfinalen om halvannen uke.

Det så tidlig ut til å bli en enkel kveld på jobben for Tottenham da Jan Vertonghen stanget vertene i ledelsen. José Mourinho ble sittende på benken sin og nøyde seg med et lite nikk uten å trekke på smilebåndet – kanskje fordi han skjønte at ingenting skal være enkelt for ham i disse dager.

Tapsrekker har ikke vært noe varemerke for den meritterte stjernemanageren, men han var under press etter tre strake tap i nøkkelkamper mot RB Leipzig, Chelsea og Wolverhampton.

Mot Norwich var det mer trøbbel i vente.

IKKE FORNØYD: José Mourinho gestikulerer på Tottenham-benken. Foto: ANDY RAIN / EPA

De nedrykkstruede gjestene stilte uten Tettey fra start. Midtbanekrigeren har vært en av lagets viktigste brikker i Premier League denne sesongen, og slet med sykdom i starten av uken, så manager Daniel Farke ønsket ikke å risikere noe i frykt for å miste ham i den viktigere seriekampen mot Sheffield United til helgen.

Tettey ble flere ganger sendt i oppvarming langs sidelinjen, der han fulgte kampen tett som en blanding av en Norwich-supporter og manager, med stadige beskjeder til lagkameratene hans på banen.

les også

Tettey raser etter United-møte: – Jeg fikk sjokk

Og da det stormet som mest mot Norwich-målet i sluttminuttene, etter at Josip Drmić hadde utlignet til 1–1 drøye ti minutter før full tid, måtte Farke ty til Tettey. Nordmannen ble byttet inn i det 88. minutt.

Han bidro med sin ro og rutine til at Norwich klarte å holde på ballen i pressede situasjoner, som det var nok av under ekstraomgangene, da 58.000 tilskuere brølte hjemmelaget fremover i banen i jakten på seiersmålet.

Tottenhams bekymringer vokste etter hvert som straffesparkkonkurransen nærmet seg. I Norwich-buret sto nemlig Tim Krul, best kjent fra sine straffebragder i 2014-VM med Nederland, og som tidligere i sesongen reddet to straffer i samme kamp mot Manchester United.

Tottenham scoret på sin første straffe, Norwich bommet, men så var det klart for Krul-show. Han reddet forsøkene til Troy Parrott og Gedson Fernandes, og sikret Norwich en plass i kvartfinalen.

Mer om

  1. FA-cupen
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Norwich City FC
  4. Alexander Tettey

Flere artikler

  1. Tjærnås om Mourinho: – Høres ut som det er ham mot resten av verden

  2. Tottenham-stjerne stormet på tribunen – i vill krangel med supporter

  3. Dette mener Mourinho kan bli hans største bedrift

  4. Mourinho før møtet med Liverpool: Har ikke klart å parkere bussen

  5. Tabbe-keeperen redder mer enn noen andre: – Han er undervurdert

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder