Firmino og Salah i hovedrollene da Liverpool vant 4–0

(Liverpool - Southampton 4–0) Liverpool fosser videre og er nå i 22 poengs ledelse på Premier League-tabellen.

 • Morten Asbjørnsen
 • Ole Kristian Strøm

Liverpool har 42 strake ligakamper uten tap, og tangerer samtidig Manchester Citys rekord med 20 hjemmeseirer på rad i Premier League.

Vi skriver bare 1. februar og Liverpool har 22 poengs forsprang til nummer to, som Manchester City (med én kamp mindre spilt). Jürgen Klopps menn har tatt 73 av 75 mulige poeng.

Southampton hang godt med i første omgang, men ble ydmyket etter pause da Liverpool skrudde opp et hakk og vant 4–0 etter scoringer av Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson og Mohamed Salah (2).

– Det ble et merkelig resultat til slutt, innrømmet manager Jürgen Klopp ifølge BBC og hadde masse rosende ord til Southampton etter kampen.

– Premier League er tøft. Vi måtte jobbe hardt for dette, sa Jordan Henderson etterpå ifølge BBC.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet. Nå må vi bruke pausen så godt som mulig og komme uthvilte tilbake.

På tampen av første omgang hadde Southampton flere store muligheter. Tidligere Liverpool-spiss Danny Ings har vært i strålende form denne sesongen, og hadde også sine muligheter til å sende bortelaget i ledelsen i første omgang.

les også

Haaland forbløffet med to nye scoringer: – Det er ufattelig

Indreløpernes dag

Men da Southampton ikke tok vare på de store mulighetene i første omgang, viste Liverpool hvordan man scorer mål tidlig etter sidebytte. To minutter tok det før Anfield kunne juble for scoring.

Roberto Firmino la lekkert igjen med hælen ut til Oxlade-Chamberlain, som satte ballen enkelt i mål til 1–0 for Liverpool.

13 minutter senere var det en annen indreløper som noterte seg for scoring på Anfield. Og igjen var det Firmino som hadde den målgivende pasningen da han fant Henderson på løp i boks. Liverpool-kapteinen fikk god tid til å plasserer ballen enkelt i mål, og dermed var de rødkledde to mål foran.

KAPTEIN HENDERSON: Jordan Henderson fikk seg både en målgivende pasning, scoring og tre poeng da Liverpool slo Southampton 3–0 lørdag kveld. Foto: Peter Byrne / PA Wire

les også

Liverpool trenger ikke mer enn 94 poeng - kan få 112

Salah-lobb

Men Liverpool var ikke ferdig der. Henderson fant Mohamed Salah i bakrom med en lekker pasning. Fra kloss hold vippet egypteren enkelt og greit ballen over Alex McCarthy til 3–0 for Liverpool.

Ikke lenge etter Salahs scoring kunne det fort ha stått 4–0 til Liverpool da Firmino ble spilt i bakrom. Brasilianeren prøvde å passere McCarthy, men keeperen gjorde seg stor og fikk armene på avslutningen.

På overtid fastsatte Salah resultatet til 4–0 for Liverpool etter nok en målgivende pasning fra Firmino, og da ble det igjen stor jubel for de rødkledde på Anfield. Salah har nå fem mål på sine seks siste kamper.

– Jeg kan ikke si jeg er stolt når vi taper 4–0, men vi viste god mentalitet og gjorde en god 1. omgang, sa Southampton-kaptein Pierre-Emile Højbjerg ifølge BBC.

– Gratulerer til Liverpool. Vi prøvde å presse dem høyt. Det var en fornøyelse å se kampen, sa Southampton-manager Ralph Hasenhüttl.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Liverpool FC
 2. Southampton FC
 3. Premier League

Flere artikler

 1. Liverpool stormer videre, men Klopp advarer: – Ikke avgjort enda

 2. Salah lekte seg da Liverpool herjet med Sheffield United

 3. Innbyttere sendte Liverpool til finalen på overtid

 4. Klopp etter tapet i Madrid: – Velkommen til Anfield

 5. Innbytter Mané reddet Liverpool-seier mot tabelljumbo Norwich

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder