Hva er dette?

BVB-JUBEL: Fra v.: Emre Can, Manuel Akanji, Jadon Sancho, Erling Braut Haaland, Giovanni Reyna og Axel Witsel feirer mål mot Bayer Leverkusen – før det ble annullert. Foto: INA FASSBENDER / AFP

Ekspert mener Haaland-kollegaen var for dårlig for Liverpool

Emre Can (26) er nå lagkamerat med Erling Braut Haaland (19) i Borussia Dortmund – på lån fra Juventus. Han var ikke god nok for Liverpool, mener ekspert.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

Sjekk fredagens oddstips!

Det er den tidligere Liverpool- og Real Sociedad-spilleren John Aldridge som skriver dette i sin spalte for Liverpool Echo.

Tyskeren forlot Anfield sommeren 2018 da de ikke ble enige om ny kontrakt. Can gikk til Juventus på free transfer. Etter at han spilte mye i sin første sesong i Juventus, gikk det atskillig tyngre i høst, da manager Maurizio Sarri vraket Can fra sin Champions League-tropp for gruppespillet.

Husk Eurojackpotfristen kl. 19.00 fredag kveld!

På den siste dagen av det siste overgangsvinduet ble det kjent at Emre Can skal spille for Borussia Dortmund i vår – og den tyske klubben har også sikret seg en opsjon på kjøp av midtbanespilleren.

Can viste litt av hva han kan være god for i første kamp mot Bayer Leverkusen:

Aldridge drar en bokse-parallell når han skal beskrive Can i Liverpool:

– For å være ærlig, så har jeg alltid følt at han bokset over sin vektklasse i Liverpool. Han trodde han kunne bli bedre ved å gå, men det har ikke fungert for ham i Juventus. Han scoret et fint mål for Borussia Dortmund i helgen, men faktum er at han måtte dra tilbake til Tyskland for å prøve og redde karrieren, det sier mye og er en advarsel til andre at du forlater Liverpool på egen risiko.

100 millioner kroner er Eurojackpotten oppe i nå. Trykk her for å levere spillet ditt!

Aldridges kommentar har blitt heftig debattert i sosiale medier de siste dagene.

Can har tidligere vunnet Champions League med Bayern München (2012/13) og tapt finalen med Liverpool (2017/18).

– Det ble sagt tidligere at om du forlot Liverpool, så gikk det bare én vei, og det var nedover. Dette er det spillere som oppdager igjen nå, sier John Aldridge, som også mener at Liverpool ikke trenger å hente tilbake Philippe Coutinho, som nå tilhører Barcelona, på utlån til Bayern München.

les også

Erling Braut Haalands unike oppvekst forsket på: Slik ble han god

VG-tips: Begge lag scorer

* Borussia Dortmund har scoret flest ligamål i inneværende sesong (59). Men det renner inn den gale veien også – minimum to baklengsmål i fem av seks seneste i liga og cup.

*Etter en ganske så bedrøvelig høstsesong har Eintracht Frankfurt fått fart på seg på nyåret. Fasiten viser 4-1-0 på fem seneste oppgjør i alle sammenhenger.

* Gjestene fra finansbyen har scoret i samtlige seks siste ligamatcher. 13 mål – det er bare tre lag som scoret mer enn Eintracht Frankfurt i samme periode.

* Begge lag skal ut i viktige e-cupmatcher i neste uke – som nok forstyrrer litt. Gjestene har en åtte-ni mann på fraværslisten. Dortmund mangler Thomas Delaney (mb), Julian Brandt (mb) og Marco Reus mb).

Oddsen på Erling Braut Haaland scorer står til 1,50. Vi foreslår et lite spill på Begge Lag Scorer til 1,40 i odds. Spillestopp er kl. 20.25 og Viaport 1 viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Borussia Dortmund
 3. Erling Braut Haaland
 4. Tysk fotball

Flere artikler

 1. Haaland kom inn fra benken og scoret da Dortmund røk ut av cupen

 2. Pekes på som nøkkelmann mot Bayern: – Hele Tyskland gleder seg

 3. Skuffet Haaland målløs av banen i Dortmund-tap

 4. Haaland ble matchvinner – sikret andreplassen for Borussia Dortmund

 5. Topptreneren om Haaland: – Jeg håper at han beholder bakkekontakten

 6. Haaland-sjefer bekymret før skjebnemåned

Fra andre aviser

 1. Dette drømte Haaland om allerede som 13-åring

  Bergens Tidende
 2. Først fikk Haaland gjev pris. Så svarte han med ny scoring.

  Aftenposten
 3. Haaland om stormøtet i Champions League: – Det blir karrierens kuleste kamp

  Aftenposten
 4. Spissgigantene møtes i kveld: Derfor kan Haaland bli verdens beste

  Aftenposten
 5. Haaland om stormøtet i Champions League: – Det blir karrierens kuleste kamp

  Bergens Tidende
 6. Haaland klar for tysk gigantklubb: – Fikk en god følelse

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder