Bamba-albue sendte Tromsø-kaptein på sykehus: – Årets styggeste

(Brann – Tromsø 2-3) En stygg albue fra Daouda Bamba sendte Tromsø-kaptein Simen Wangberg på sykehus. Midtstopperen ble utskrevet av søndag kveld med hjernerystelse.

Tidlig i kampen gikk Wangberg og Bamba i bakken sammen, etter en duell. Da begge lå på nede på gresset viste TV-bildene at Bamba plantet en kraftig albue i ansiktet til Tromsø-spilleren.

Dommer Tommy Skjerven så ikke ut til å få med seg episoden, og Bamba slapp unna det røde kortet.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Til VG forklarer Skjerven at situasjonen glapp for dommerteamet.

– Dessverre får jeg ikke med meg hendelsen, for ballen går videre med vurdering av nye situasjoner. Det var vanskelig å se at noe slikt kunne skje, fordi det var ny situasjon etter at Wangberg hadde avklart. Så kan man si at det er dårlig av dommer, men det var ikke lett å fange opp på banen, sier Skjerven.

Han vil ikke si noe om hvordan han opplever situasjonen etter å ha sett den i reprise.

– Jeg må levere min rapport, og kan ikke uttale meg om annet enn det jeg opplever på banen, sier Skjerven.

Den stygge albuen fikk ekspertene til å rase.

– Årets styggeste albue. Det der må straffes hardt i etterkant. Sånne ting hører ikke hjemme på banen, skrev TV2-ekspert Jesper Mathisen blant annet på Twitter.

I TV 2s FotballXtra-sending var han enda strengere.

– Det er griseri og et soleklart rødt kort hvis dommeren hadde sett det. Det er krystallklart at han gjør det med vilje rett i nesen på Wangberg. Det er vold på åpen gate. Hadde du gjort det på åpen gate så kommer politiet og henter deg og setter deg i arresten, sa Mathisen der.

Han fikk også støtte i Eurosports studio etter kampen.

– Det er helt motbydelig. Hadde jeg vært treneren hans, så hadde jeg ristet ham. Det er livsfarlig, det han gjør, sa Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.

Simen Wangberg er fraktet til sykehus i Bergen. Søndag kveld ble han skrevet ut fra sykehuset med en hjernerystelse. FOTO: Tromsø IL

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, beklager hendelsen.

– Det er sånt vi ikke ønsker skal skje fra våre spillere i Brann. Akkurat nå håper vi bare at det går bra med Wangberg, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, til NRK.

– Jeg ønsker at vi skal ha spillere som er tøffe, men som forholder seg til fair play. Hvis det ikke er gjort her, noe det kan se ut som, er det klart at vi ønsker å beklage overfor Simen Wangberg. Andre ting tar vi eventuelt i ettertid, avslutter Soltvedt til NRK.

Tromsø-trener Simo Valakari bekrefter til Eurosport at Wangberg er utskrevet fra sykehuset sent søndag kveld, med en hjernerystelse.

– Det er skummel. Vi kan legge fotballen til side. Helsen er det viktigste, og når sånne ting skjer setter det fotballen i perspektiv, sier Valakari, til Eurosport.

I pausen bedyret Bamba sin uskyld, og mente det var et uhell.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg falt, og da forsøkte jeg å lande. Jeg synes synd på ham, han måtte jo forlate kampen. Jeg håper han blir bra, sa Bamba til Eurosport.

Den forklaringen kjøpte ikke Valakari etter kamp.

– Det var stygt. Det var ikke et uhell, det var med vilje. Heldigvis kommer det til å gå bra med Simen. Dommerne skal beskytte spillerne. Det kunne gått mye verre, sa Valakari til Eurosport.

Etter den kontroversielle situasjonen strødde Bamba ytterligere salt i såret, da han sendte Brann i ledelsen. Spissen plukket opp en løs ball høyt i banen, dro seg til høyre, og trillet ballen i venstre hjørne av målet.

Men Tromsø slo kjapt tilbake. På tampen av omgangen svingte Morten Gamst Pedersen et frispark inn i boksen, og Vito Wormgoor headet ballen i eget mål.

I andre omgang fant Onni Valakari frem skuddfoten fra 20 meter, og klistret ballen i krysset.

Brann presset på for utligning, men med kvarteret igjen kontret Tromsø inn 3–1. Fitim Azemi stanget ballen i mål på bakerste stang. Et trøstemål fra Azar Karadas hjalp ikke Brann.

Dermed sikret Tromsø seg tre viktige poeng i bunnkampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder