Bodø/Glimt til topps med festfotball - ydmyket Vålerenga

BODØ (VG) (Bodø/Glimt-Vålerenga 4–0) Han berget ett poeng borte mot Sarpsborg 08. I kveld startet Ulrik Saltnes (26) moroa da Bodø/Glimt inntok tabelltoppen etter en festforestilling.

26-åringen sto klar som gjedda i sivet da Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson var uheldig på et skudd fra Håkon Evjen. Saltnes lot seg ikke be to ganger og sendte Glimt i ledelsen og opp på gullplassen i Eliteserien.

Da var det spilt 10 minutter på Aspmyra. Deretter ble det en sjansebonanza uten like fra de gule. Det kunne stått både 2–0, 3–0 og 4–0 til pause, men i tur og orden bommet Ole Amund Sveen, Philip Zinckernagel og Amor Layouni på store sjanser.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Glimt har ikke tapt en kamp siden 5. juli. Da ble det smått pinlige 0–6 mot Vålerenga i Oslo (rekordtapet er 0–7 borte mot Viking i 1996). I kveld var det «payback-time».

VG Live Vi fulgte kampen i vårt livesenter

Seiersresepten er kontringsspill av klasse med mange i angrep når de «går», gjenvinninger høyt i banen og en direkte spillestil i den klassiske 4–3–3-formasjonen som få norske lag behersker bedre enn nordlendingene om dagen.

Skaderammet

Om Glimt sløste de første 45 minuttene, så var effektiviteten en helt annen i 2. omgang. 55 minutter var spilt da Håkon Evjen - i dag flyttet ned på midtbanen - styrte inn 2–0 etter at Erlend Dahl Reitan hadde gjort grovjobben.

– Dette er kanskje noe av det beste vi har gjort, men vi tapte 6–0 mot Vålerenga sist uten at vi la vekt på det. Da får vi legge like lite vekt på denne seieren. Vi må mobilisere på nytt på fredag (møter Odd borte), sier Ulrik Saltnes til VG.

– Det var litt «payback-time». Helt ærlig kjente jeg på oppvarmingen at vi kom til å slå Vålerenga. Vi var full av energi, legger han til.

Jubelen hadde akkurat lagt seg da Vålerengas Aron Dønnum stusset ballen i eget mål bak keeper på en corner tre minutter senere. Han scoret to av målene i nedsablingen av Glimt i Oslo.

Ole Amund Sveens 4–0 var av det enkle slaget. I hjemmedebuten på Aspmyra var han på rett plass etter at et innlegg fra Zinckernagel falt ned i fanget på ham.

Vålerenga, som ikke har vunnet en kamp siden hjemmemøtet mot Glimt i juli, var rammet av både skader og karantener før denne kampen. Det forklarer noe, men ikke alt. Fasiten er to poeng på de siste fem kampene.

– Først og fremst møter vi et bra fotball-lag, og de straffer oss knallhardt for alle feil. Det er trist å se på - vi har lite selvtillit og ser usikre ut, sier Ronny Deila til Eurosport, som erkjenner at de er «lengre og lengre unna målsetningen vi har satt oss».

PS! Det var sesongbeste på tribunen i kveld: 3860 tilskuere...

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder