Mister åtte til landslag

Rosenborg har kun hatt én formsvikt i år: Etter landslagsopphold. Nå er åtte av trener Eggens menn på tur igjen, mens gullkonkurrent LSK får en optimal oppladning med nesten hele troppen hjemme.

Artikkelen er over 18 år gammel

I juni hadde Rosenborg åtte strake seirer - før nøkkelspillerne ble avgitt til diverse landslag. Etter pausen vant ikke Rosenborg noen av de seks neste kampene!

- Det kan nok være et poeng, men det er ikke noe å gjøre med det. Landslaget er øverst på pyramidetoppen i Norge, og vi i Rosenborg vil ha spillere på landslaget, sier Nils Arne Eggen til VG.

Mannefall

Mens LSK-trener Arne Erlandsen kun må unnvære Pål Strand og Espen Søgaard - i tillegg til benkesliteren Indridi Sigurdsson denne uken, er situasjonen mye verre i Rosenborg.

Sentrale spillere som Arni Gautur Arason, Roar Strand, Christer Basma, Janne Saarinen, Sigurd Rushfeldt og Frode Johnsen mangler på treningene. Legg til reservekeeper Espen Johnsen og Christer George så har trønderne alt annet enn fullt mannskap på treningene foran den viktige Champions League-kampen mot Celtic om en uke, og seriefinalen mot Lillestrøm om ti dager.

- Vi kan jo ikke bruke tid på å fokusere på slike ting vi ikke får gjort noe med. Dette er en del av fotballen, sier Nils Arne Eggen.

Ingen fordel

LSK-trener Arne Erlandsen vil ikke medgi at Lillestrøm har en fordel av at sentrale Rosenborg-spillere har et så tungt kampprogram.

- Vi har jo kamp tirsdag, vi (les; mot Odd), så de får bare en dag mindre hvile enn oss. Dessuten har jo Rosenborg alltid hatt mye folk på landslagene og de har jo klart seg bra i en årrekke, sier Erlandsen - som vanlig virker opptatt av å dra ned forventningspresset på sitt mannskap.

- Jeg skulle helst hatt flere spillere på landslagene, jeg, avslutter Arne.

Mer om

  1. Rosenborg BK

Flere artikler

  1. Holder laget hemmelig

  2. Jublet for 3-3

  3. - Nå er LSK favoritter

  4. RBK hangler mot Celtic

  5. Gulldag for Lillestrøm

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder