Skeptisk til rekordjaget

TRONDHEIM (VG) Bent Skammelsrud mener at Rosenborg-spillerne kan ha blitt mentalt utmattet av all rekordjakten i Åge Hareides debutsesong.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Skammelsrud, som startet sesongen i Rosenborgs trenerapparat, mener at RBK kan ha kjørt på for hardt fra første stund i år. Han mener at dette kan være årsaken til lagets formsvikt den siste tiden.

- Med en ny trener på plass ville alle vise seg frem, og det betydde at det ble brukt mye krefter på å komme i form tidlig. Og laget tapte jo ikke en kamp. Men det er mentalt slitsomt å være på topp i elleve måneder av et år. Jeg mener at det som har skjedd nå, bør være en tankevekker, sier Skammelsrud, som ikke fikk fornyet spillerkontrakten sin før årets sesong.

Han ble også etter hvert overflødig i trenerteamet og slutter helt i Rosenborg 1. januar.

Sjelden kost

- Jeg mener at man ikke må være så opptatt av å ikke tape fotballkamper før seriestart. De kom tidlig med en lang smørbrødsliste og sa: Se, vi har ikke tapt en fotballkamp siden da og da. Og det er bra å vinne kamper, men man kan bli mentalt sliten av alle rekordene. Det ble kanskje litt feil, sier Skammelsrud før morgendagens cupfinale på Ullevaal.

Årets suverene seriemester har ikke vunnet på sine tre siste kamper. Det er sjelden kost. Og det er tilsynelatende litt irriterende for suksesstrener Åge Hareide å bli konfrontert med dette.

- Det viktigste var å komme i gang med å vinne. Vi måtte skape en sikkerhet. Det blir litt rart at folk begynner å snakke om manglende resultater bare fordi vi har tapt to kamper. Vi har fått de resultatene vi skulle ha, sier Hareide, som hele denne uken har terpet på avslutningstrening.

I går var toppscorer Harald Martin Brattbakk sylskarp foran mål - og etter treningen. For selv om Brattbakk er enig med Åge Hareide i at sesongen kan ende i skuffelse selv med seriegull og cupgull, anmoder Brattbakk om måtehold.

- Vi må ikke innbille oss at vi har gjort en dårlig jobb i høst. Kanskje vi kan gjøre noen små justeringer foran neste sesong, men vi kan ikke bli så besatt av suksess at vi ikke tåler et lite feilskjær. Det er helt sykt hvor høyt vi legger lista. Vi må passe på at lista ikke løper løpsk, sier Brattbakk.

Hareides assistent, Ola By Rise, har følgende kommentar til Skammelsruds utspill:

- Jeg orker ikke å kommentere kommentering.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder