Solskjær om United-jobben etter ny seier: - Jeg vil ikke dra herfra

NEWCASTLE (VG) (Newcastle-Manchester United 0–2) Ole Gunnar Solskjær gikk mot poengtap i sin fjerde kamp som Manchester United-manager. Så tok nordmannen grep - og bare sekunder senere tuppet innbytter Romelu Lukaku (25) inn ett av to seiersmål.

10 minutter før slutt fulgte brennhete Marcus Rashford opp med det motsatte: En iskaldt satt scoring.

– Dette er fantastisk. Jeg skal nyte det så lenge det varer. Å våkne opp og skulle trene de guttene her, ha lagmøter og se disse spillerne foran meg ... Det er klart at det er et stolt øyeblikk i min fotballkarriere, sier Solskjær til VG.

– Du ønsker å være her lenger enn til mai nå?

- Selvfølgelig vil jeg ikke dra. Det er en så fantastisk gjeng med spillere. Men jeg gjør jobben min, og fokuserer på neste kamp mens jeg er her, forteller Solskjær.

JUBLET FOR SEIER: Ole Gunnar Solskjær ledet laget til lagets fjerde strake triumf. Foto: Scott Heppell

Suksessgrepene

Der Solskjærs mannskap har kjørt over de tre foregående motstanderne, viste oppgaven i Nord-England seg raskt å bli langt mer utfordrende.

Fra en stadig mer aktiv posisjon på sidelinjen under flomlyset på St. James’ Park, så Solskjær profiler som Juan Mata og Anthony Martial slite med å bryte gjennom femmannsforsvaret til et hardtkjempende hjemmelag i 64 minutter.

– Jeg følte det var på tide å gjøre noe, forklarer Solskjær.

Løsningen ble å ta av begge angriperne og erstatte dem med Alexis Sánchez og Romelu Lukaku. Bare sekunder senere luktet sistnevnte en stygg retur fra Newcastle-keeper Martin Dúbravka og tuppet inn 1–0.

Da kunne Solskjær omfavne resten av trenerteamet i en blanding av lettelse, tilfredshet og gledesrus - mens supporterne i bortesvingen gikk amok.

Så fulgte den andre Solskjær-innbytteren, chilenske Sánchez, opp med å spille fri Rashford som plasserte inn 2–0 fra innsiden av 16-meteren.

– Jeg kan snakke om mange individer, men når du spiller som Marcus i dag ... Og frisparkene hans! Han må ha sett på Cristiano (Ronaldo) og hvordan han gjør det, sier Solskjær.

Jakter CL-plass

Med 12 poeng av 12 mulige under Solskjærs ledelse har nordmannen ikke bare stoppet det som så ut til være et lag i nærmest fritt fall på tabellen.

Han har brakt stoltheten tilbake blant lagets spillere og tilhengere, samtidig som rødtrøyene fra Manchester er blitt en reell Champions League-utfordrer. Mens det var hele 11 poeng opp til Chelsea på den siste kvalifiserende 4. plassen før jul, skiller det nå bare seks poeng.

– Disse kampene må vinnes. Prestasjonen i dag var veldig profesjonell. Den var solid. Å komme hit, med den fansen de har, jeg syns guttene taklet det veldig bra, sier Solskjær.

Får ros

Lukaku og Rashford er samtidig begge begeistret over å ha fått den tidligere spissen som trener.

– Vi lærer mye av Ole, spesielt offensivt. Det er totalt forskjellig (fra José Mourinho). Så langt har det vært bra, sier Lukaku.

– De var vanskelig å «bryte ned» og det tok litt lenger tid enn vi hadde ønsket. Men vi jobbet hardt for å få de tre poengene, sier Rashford til Sky Sports.

Med 21 av 38 spilte kamper, ligger United på 6. plass. Neste motstander i Premier League er Tottenham på Wembley – men før det venter Reading på Old Trafford i FA Cupen førstkommende lørdag. Det blir en ny mulighet for Solskjær til å høre supporterne synge hans navn, noe de gjorde under hele kampen mot Newcastle.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder