Bodø/Glimt-kaptein etter uavgjort: - Kanskje det beste publikummet jeg har opplevd

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund - Bodø/Glimt 1–1) Bodø/Glimt fikk slutt på måltørken mot Kristiansund, men tre poeng ble det ikke. Kaptein Martin Bjørnbak var imponert over hjemmepublikummet som møtte de gulkledde.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Kristiansund er veldig gode, og har et entusiastisk publikum i ryggen. Det er kanskje det beste publikummet jeg har opplevd i Norge, forteller Bodø/Glimt-kapteinen til VG etter kampslutt.

Han fikk se et Bodø/Glimt-lag få sin første scoring på 293 minutter da Andreas Hopmark uheldigvis satte ballen i eget nett etter 20 minutters spill på Kristiansund stadion. At det var et selvmål brydde Bjørnbak seg fint lite om. Faktisk så trodde han nettopp det kunne skje.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Var det selvmål? Jaja, mål er mål. Vi snakket faktisk litt om det i garderoben før kamp - at den første scoringer fort blir et rart mål av typen selvmål eller lignende, sier 26-åringen.

Skuffet Glimt-trener

Etter å ha tatt ledelsen i Kristiansund, så fikk hjemmelaget en utlikning få minutter før pausen da Stian Semb Aasmundsen plasserte ballen vakkert ned i venstre hjørne. Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen var ikke fornøyd med hvordan laget hans framsto, og savner mer spill langs bakken fra de gulkledde.

– Jeg er litt skuffet over prestasjonen i dag. Vi møter et KBK-lag som etterlater mye rom, og det virker som vi blir stresset av det. Jeg føler vi blir spillende for mye på deres premisser i kveld, forteller han og legger til:

– Vi tar selvfølgelig med oss det ene poenget, så får vi begynne å få ballen mer på bakken. Det passer oss bedre, også er det ikke minst gøyest å se på.

Bodø/Glimt har nå et tøft kampprogram foran seg med Sarpsborg (b), Strømsgodset (h) og Molde (b) i de tre neste kampene. Likevel er Knutsen sterk i troen på at de skal ta med seg poeng.

– Kristiansund på bortebane er ikke et enkelt lag å slå i det hele tatt. Fokuset vårt fremover nå blir å trene godt, forberede seg på de kommende motstanderne, og så går vi faktisk inn i hver eneste kamp i troen på at vi kan ta tre poeng, smiler Knutsen til VG.

– Entusiasmen og kjærligheten er spesiell

Kristiansunds trener Christian Michelsen var som Kjetil Knutsen i Bodø/Glimt mindre fornøyd med hvordan laget hans fremsto. Michelsen etterlyste mer initiativ fra laget sitt.

– En halvtung dag på jobb. Slik som kampen utvikler seg, så er vi fornøyd med det ene poenget vi får. Vi har dog høyere forventinger til oss selv på hjemmebane. Vi ønsker å prege spillet i større grad enn det vi gjorde i dag, fastslår Michelsen.

En ting han derimot var meget fornøyd med var som Martin Bjørnbak nevnte. Nemlig supporterne, eller det Michelsen fastslår som Norges beste 12.mann.

– Vi har dem med oss hele veien, og de er vi er ekstremt glad i. Jeg tror nord-møre rett og slett er glad i oss også. Den entusiasmen og kjærligheten vi deler er spesiell, så vi gleder oss enormt til alle hjemmekampene, smiler 42-åringen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder