I SLAGET: Viking har fått en pangstart på sesongen og ligger på 2. plass før 16. mai-kampen mot rivalen fra Sandnes. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Kun Rosenborg slår Vikings billettsalg til 16. mai: – Vanvittig moro

OBOS-ligaen til tross: Det er duket for en skikkelig 16. mai-fest i Stavanger når Sandnes Ulf kommer på besøk til rogalandsderby.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er onsdagens oddstips

– Det er utrolig kjekt og vanvittig moro, det er derfor vi driver med denne idretten og denne klubben, sier Vikings markedssjef Kjartan Salvesen, for øvrig vinner av Idol 2004, på telefon fra Stavanger.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han har nettopp fått bekreftet at billettsalget har passert 14.000, og med litt over et døgn igjen av salget sikter de nå mot utsolgt og 15.800 solgte billetter.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

– Dette viser at Viking hører til i toppen av norsk fotball rent publikumsmessig, erklærer Salvesen og sender et varsku om at Viking er på vei tilbake.

Billettsalget betyr samtidig at det kun er ett lag i Norge som overgår siddisene: Rosenborg, som bekrefter til VG at de har solgt ut sine billetter, med unntak av noen i borteseksjonen og på VIP-tribunen.

Også Vålerenga har, med sine 18.000 plasser på Intility Arena, kapasitet til å overgå Viking. De har så langt ikke lykkes i å selge mer enn rundt åtte tusen billetter, får VG opplyst av VIFs markedssjef Morten Nydal.

les også

Skjermer VIF-profil i tre kamper til – Rekdal reagerer

– Vi regner med å komme over ti tusen solgte billetter, som sånn sett er et stort oppsving fra de 7200 som kjøpte billett på 16. mai i fjor. Men samtidig vet vi at vi har bygget en stadion med langt større kapasitet, forklarer han.

Brann pusser opp sin langside på Stadion og har dermed noe redusert kapasitet, men solgte ut sine 12.000 billetter til 16. mai på to timer.

Dermed ligger det an til at fotballens nest største fotballfest på 16. mai blir spilt på det nest øverste nivået, når to av de virkelige topplagene i OBOS-ligaen braker sammen.

VGs tips: Viking-seier

Her er to Rogalands-lag i Obos-ligaen som har kommet veldig fint i gang. Viking står med 5-1-1-flyt – ett poeng foran Sandnes Ulf, som har bokført 4-3-0-form. Det gir at Viking holder i annenplassen som gir automatisk opprykk. Men det er langt frem akkurat dit!

Etter fem strake seirer måtte Stavanger-laget nøye seg med 0–0 borte mot Levanger sist. Sandnes Ulf røk ut av cupen for an annen lokalrival, Bryne, for en uke siden. Men rettet opp med 4-0-utklassing av Florø på søndag, og er sammen med Aalesund eneste ubeseirede OBOS-ligaen-lag. Viking, som fikk tilbake Nakkim (f) fra skade sist, kan vise til 3-3-0-flyt på seks tidligere innbyrdes seriemøter.

Vi lander på hjemmeseier til 1,70 i odds. Spillstopp er 17.55, og kampen kan du se på Eurosport Norge.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder