Lagerbäck kryptisk om King-fravær

SANDVIKA (VG) Landslagssjef Lars Lagerbäck (69) ville ikke svare på hvorfor Norges største stjerne Joshua King (26) ikke er med til privatkampene mot Australia og Albania.

Artikkelen er over to år gammel

– King er ikke med av private årsaker. Jeg kan ikke snakke noe nærmere om det, sa Lagerbäck på pressetreff fire dager før hjemmekampen mot Australia.

King, som meldte forfall fra troppen i helgen, spilte hele kampen i Bournemouths 2–1-seier over West Brom lørdag. King har trøblet med en vond nakke den siste tiden.

Lagerbäck svarte følgende på spørsmål om han kunne si mer om hvorfor ikke spissen er med:

– Nei. Vi ble enig om at det stopper der.

Bournemouth og King er i Dubai på treningsleir.

Også Alexander Sørloth (Crystal Palace-spiss) og Haitam Alesaami (Palermo-back) meldte forfall til troppen i helgen. Inn kom angriperne Ola Kamara (LA Galaxy) og Fredrik Gulbrandsen (Red Bull Salzburg).

IKKE MED: Lars Lagerbäck får ikke med Joshua King til kampene mot Australia og Albania. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Om Sørloth og King kunne fått flere kamper sammen, ville det vært veldig bra, mener Lagerbäck, som anbefalte Sørloth da Crystal Palace hentet han i vinter.

– Jeg ville også gjerne sett Haitam. Han er en spiller som kan kjempe om plass på siden. Vi ville hatt alle inne, fortsatte svensken.

Brukte for mange spillere

Landslagssjefen innrømmer at Norge testet for mange spillere sist år.

– Ser jeg tilbake på 2017 vil jeg understreke at vi brukte for mange spillere. Spesielt i treningskampene. Vi ga veldig mange sjansen. Nå vil vi heve kravene. Vi må prestere hele tiden i alt vi gjør.

Lagerbäck brukte anledningen til å rose blant annet Moi Elyounoussi og Kristoffer Ajer for prestasjonene sine i henholdsvis Basel og Celtic.

– Moi var riktig, riktig bra mot City, mener Lagerbäck.

Derfor er Dæhli med

Han tror Ajer kan bli en forsvarssjef på landslaget.

– Ja, det tror jeg definitivt. Kristoffer har et stort potensial. Det er opp til han hvor bra han vil bli, sier Lagerbäck og roser fysikken og pasningsspillet hans.

Eksperter stusset på at Ghayas Zahid ikke ble tatt ut etter mange målpoeng i APOEL Nicosia i Kypros, mens Mats Møller Dæhli ble tatt ut tross skadeproblemer den siste tiden i St. Pauli.

– Mats gjorde bra landskamper i fjor. Det er en av grunnene til at han er med. Siden har han hatt skadeproblemer, men han har trent bra de siste ukene, var svaret fra Lagerbäck.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder