DØDE: Adrian Lillebekk Ovlien, fotballspiller for Kongsvinger. Foto: KIL.no

Eks-treneren i sjokk etter Kongsvinger-dødsfall: – Utrolig trist

Kongsvinger-spiller Adrian Lillebekk Ovlien (20) gikk bort fredag etter akutt sykdom. Nyheten kom som et sjokk på Haugesund-trener Eirik Horneland.

Artikkelen er over to år gammel

Han var Lillebekk Ovliens trener på G18 og G19-landslaget der unggutten fikk 18 kamper med flagget på brystet. Han vil bli hedret under landskampen mot Australia neste uke, melder NFF.

– Det er utrolig trist og det kom som et sjokk. Det er sånn man ikke kan forutse. Han var en fantastisk flott og seriøs gutt. Virkelig et forbilde både på og utenfor banen, sier han til VG.

Horneland beskriver unggutten som en lederype som alltid gikk foran, og som var en rollemodell for medspillerne sine på landslaget.

LUNSJ: Kongsvinger-spillerne Adrian Ovlien (til venstre), Harald Holter, Fredrik Mani Pålerud og Martin Ellingsen (nå i Molde) var samlet på spillerhotellet i Tyskland på samling i 2016. Foto: Øyvind Herrebrøden, VG

Tidligere Kongsvinger-trener Luis Pimenta la ut dette bildet på Twitter med teksten: «Jeg klemmer deg nok en gang, men denne gangen er det ikke seierstårer, kun bunnløs sorg.»

Han spilte blant annet sammen i midtforsvaret med Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen. Også han tok nyheten svært tungt fredag.

– Jeg er helt i sjokk. Det er rett og slett vanskelig å skjønne at en så sprek og ung mann som hadde både fotballkarriere og hele livet foran seg går bort så plutselig, sier han til VG.

– Han var en meget god fotballspiller, men en enda bedre fyr. Omsorgsfull og omtenksom. Som kaptein på landslaget var han en mann du ville ha med deg i krigen, sier Hanche-Olsen.

TALENTER: Spillende sportssjef Espen Nystuen (til venstre) sammen med Kongsvingers hedmarkinger på treningsleir i Tyskland i 2016. Fra venstre: Fredrik Mani Pålerud fra Finnholt, Adrian Ovlien fra Eidskog, Harald Holter fra Grue og Martin Ellingsen fra Elverum. Foto: Øyvind Herrebrøden, VG

Han tok nyheten med tungt hjerte og beskriver det hele som ufattelig trist.

– Jeg trodde nesten ikke det som sto. Det kom som et sjokk.

Kongsvinger-trener Hans-Erik Eriksen la ut følgende melding på Twitter:

Lillebekk Ovlien døde på Ullevål sykehus fredag morgen. Legen sier klubben går ut med informasjonen etter godkjennelse fra spillerens familie.

– Han døde av en akutt infeksjon som gikk til blodet. En blodforgiftning, vi vet ikke mer enn det nå, sier klubblege Åge Henning Andersen til VG.

– Dette er utrolig vondt og tøft for alle i klubben. Våre tanker går selvsagt til familien, ord blir egentlig meningsløse i en sånn situasjon, sier Andersen.

Tidligere Kongsvinger-spiller med 111 kamper for klubben, Carl-Erik Torp, skrev også følgende kondolanse på Twitter:

– Dette er tragisk hendelse. En ung mann som skulle hatt hele livet foran seg både på og utenfor fotballbanen. Våre tanker går først og fremst til hans familie, men også til alle i klubben som har det tungt nå. Dette er en trist dag for norsk fotball, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, på hjemmesiden til forbundet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder