Roma til kvartfinale for første gang på ti år

FOTBALL

(Roma - Sjaktar Donetsk 1–0, 2–2 sammenlagt) Edin Dzeko sendte Roma videre til kvartfinale på bortemålsregelen. Det er ti år siden sist Roma kom så langt i Champions League.

Publisert: Oppdatert: 16.03.18 15:07

– Den stående applausen må gå til alle i dag. Vi gjorde jobben vårt til siste minutt og er fortjent i kvartfinalen. Vi er blant de åtte beste lagene i Europa. Det betyr mye, sier Dzeko til Mediaset etter kampen.

Tidlig i andre omgang kom Dzeko fri alene med keeper, etter en utsøkt gjennombruddspasning av Kevin Strootman. Roma-spissen plasserte ballen gjennom beina på keeper Andrej Pyatov, og den trillet inn i det tomme buret foran «Curva Sud» – den mest patriotiske Roma-fansen.

Det holdt for Roma – i deres første sesong uten klubbens største spiller noen gang, Francesco Totti. Ti år etter sist de kom til kvartfinale.

– Flott resultat, «store» Roma. Blant de åtte beste i Europa, jubler Totti, som nå er direktør i klubben, på Twitter.

Både i 2008 og 2007 ble de slått ut av Manchester United.

Det gjør de ikke i 2018, for samtidig som Roma gikk videre sendte Sevilla anført av tidligere Roma-storscorer Vincenzo Montella Manchester United ut av turneringen på Old Trafford.

Dzeko var på vei gjennom igjen ti minutter før slutt, men ble revet ned av Ivan Ordets som ble utvist. Like etterpå fikk Facundo Ferreyra gult kort for å løpe ned en ballgutt som brukte godt med tid i Romas favør.

Sjaktar hadde noen skumle innlegg, men fikk ikke sjansen eller målet de trengte.

Kvartfinaletrekningen skjer fredag klokken 12. Det er første gang siden 2007 at to italienske lag har kommet så langt. Juventus slo Tottenham ut sist uke.

Her kan du lese mer om