IKKE GLEMT: Tore André Flo har en stor stjerne i Chelsea etter tiden som spiller i klubben, og nå som ansatt i klubben. Her studerer han et bilde av tidligere kaptein John Terry med ligatrofeet, da VG møter ham i London for noen år siden. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Flo på banen før storkampen mot Manchester City: – Veldig ærefullt

Når Chelsea og Manchester City søndag spiller Community Shield, har Tore André Flo (45) fått æren av å bære Chelseas FA-cuptrofé ut på banen før kampen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Søndag møtes den engelske ligamesteren Manchester City og FA-cupvinner Chelsea i sesongens første tellende kamp: Community Shield på Wembley.

Før kampen skal lagenes fysiske trofeer bæres ut på banen. Og mens City-helten Mike Summerbee, som vant ligaen med klubben i 1968, skal bære Manchester-klubbens ligatrofé, skal Tore André Flo bære Chelseas cuppokal.

– Veldig ærefullt, sier Flo til VG.

les også

Premier League-managerne får tilgang til repriser på benken

Flo spilte i London-klubben fra 1997 til 2000, og vant både ligacupen, FA-cupen og Cupvinnercupen med Chelsea.

Nå er han sjef for Chelseas utlånte spillere.

Vennemøte

Søndagens Community Shield blir Maurizio Sarris første offisielle kamp som Chelsea-manager. Og på den andre benken står en mann han kaller sin venn: Manchester City-manager Pep Guardiola.

De to managerne møttes senest i midten av juni, da de spiste middag med sin felles mentor, den italienske manager-legenden Arrigo Sacchi.

les også

Nå kan managerne i England få gule og røde kort

– Han er en venn, så jeg respekterer ham først og fremst som person. Og som trener respekterer jeg ham for jobben han har gjort hos City, og tidligere, sa Sarri på pressekonferansen i forkant av søndagens kamp.

Italieneren ble bekreftet som ny Chelsea manager i midten av juli, etter at Antonio Conte fikk sparken etter to år som sjef på Stamford Bridge.

Tror Chelsea blir tøffe

City-sjef Guardiola er på sin side full av lovord om Sarri, og sier han er glad for at han nå skal jobbe i England.

– Vi kommer til å bli bedre på grunn av hans ideer. Jeg har sett tre kamper som Chelsea har spilt i oppkjøringen, og på kort tid har han fått laget til å spille som han vil. Han kommer til å være perfekt for engelsk fotball, sier spanjolen om sin italienske kollega.

Guardiola tror Chelsea, som endte hele 30 poeng bak hans lag forrige sesong, kommer til å bli en hard nøtt å knekke fremover.

– Chelsea har alltid vært tøffe. Nå med Sarri vil de også bli tøffe, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder