Sarpsborg videre på bortemål: – Vi skriver historie

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg-St. Gallen 1–0, til sammen 2–2) Dansken Patrick Mortensen (29) scoret seiersmålet som gjorde at Sarpsborg har avansert til tredje runde i Europa League-kvalifiseringen. Bortemålet i Sveits ble gull verdt.

Motstander i neste runde er kroatiske Rijeka - med blant andre Filip Bradarić, som kom inn for Luka Modric i VM-kampen mot Island. Sarpsborg åpner hjemme neste uke.

Det blir trolig en tøffere motstander enn sveitsiske St. Gallen, som aldri var nær å score i Sarpsborg onsdag kveld.

– Vi vet veldig lite om Rijeka, men husk at vi har både kunstgress og et fantastisk hjemmepublikum. Så vi er foroverlente, sier kapteinen Joachim Thomassen til VG.

les også

Jakter potensiell gullgruve i Europa: Så mye penger står på spill

1–0-seieren betyr at det ble 2–2 sammenlagt, og at Sarpsborg gikk videre på bortemålet sitt fra forrige uke.

Det ble 1–0 etter en drøy halvtime da Amin Askar la inn fra venstresiden. På motsatt side sto Patrick Mortensen og headet flott i mål. Ole Jørgen Halvorsen bandt opp en St. Gallen-forsvarer slik at dansken fikk fri bane.

les også

Bruker VR-briller for å bli mentalt sterkere: – Skal tenke som Iniesta

les også

Solskjær om Håland-bud: – Nå er det opp til Erling og Salzburg

– En perfekt gjennomført kampen. Vi fikk målet vi fortjente, og kanskje skulle det ha vært to til, smilte Halvorsen på vei inn i garderoben.

– Jeg er stolt over det vi gjør i kveld. Stolt over hele klubben, sier Joachim Thomassen.

– Dette er en klubb som er bare ti år. Vi skriver på mange måter historie.

MÅL! Patrick Mortensen jubler mot Sarpsborg-supporterne etter sitt 1–0-mål. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Sarpsborg kjørte over St. Gallen før pause, og Rashad Muhammed hadde en alle tiders mulighet til å øke til 2–0 da han kom alene med borte-keeper Dejan Stojanovic - men det endte med corner. Før 1–0 hadde Kristoffer Zachariassen hatt en stor sjanse, men også da sto Stojanovic i veien.

VG fulgte kampen direkte

St. Gallen måtte frem for å få mål etter pause, men sarpe-forsvaret klarerte gang etter gang glitrende - og debutant-keeper Aleksander Vasjutin tok enkelt det som kom.

Sarpsborg hadde full kontroll, og det var uhyre nær 2–0 på en heading fra Joonas Tamm. Nok en gang var keeper Stojanovic strålende. Nær var det også da Rashad Muhammed holdt på å servere Mortensen på sølvfat - men en St. Gallen-forsvarer kom imellom.

Defensivt var det en perfekt gjennomført kamp av østfoldingene. St. Gallen-spillerne var veldig frustrerte på slutten - det samme var deres supportere, som politiet fulgte med argusøyne.

les også

Sarpsborg 08 tapte mot ti mann etter sjansesløseri: - Jævlig skuffet

Den første kampen i Sveits endte med 2–1 seier til vertene etter et voldsomt sjansesløseri fra Sarpsborgs side. Det skal også legges til at det norske laget spilte med én mann mer i 86 minutter av bortematchen.

les også

Rafn spanderte øl på LSK-supporterne etter braktapet: – Han er hel ved

Sarpsborg stilte onsdag overraskende med russeren Aleksander Vasjutin i mål - etter at Aslak Falch har spilt samtlige seriekamper til nå. St. Petersburg-karen gjorde et solid inntrykk, selv om han ikke ble satt på de helt store prøvene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder