Eriksen og Son scoret da Tottenham slet seg til seier

(Tottenham – Leicester 3–1) Et formsvakt Leicester skapte tidvis store problemer borte mot Tottenham, men Christian Eriksen (26) og Son Heung-min (26) ordnet tre viktige poeng.

Leicester kom til Wembley med én uavgjort (1–1 borte mot Liverpool) og fire tap på sine fem siste kamper. Men blåtrøyene skapte en rekke store sjanser, og innbytter Jamie Vardy misset et straffespark i en underholdende kamp.

Bortelaget vant skuddstatistikken, men endte opp med null poeng igjen. 7–16 (5–9 på mål) i avslutningsstatistikken var noe overraskende.

Men Tottenham var effektive. Eriksen og Son ble de avgjørende spillerne, og det trengs for Tottenham i fravær av nøkkelmenn som Harry Kane og Dele Alli.

Tottenham har fortsatt heng på Liverpool og Manchester City – sistnevnte spiller hjemme mot Chelsea senere i dag. Vinner Manchester City den, så har Tottenham fem poeng opp til de to på toppen av tabellen.

VG Live: Følg Manchester City – Chelsea fra kl. 17.00

– Vi kan definitivt si at Hugo Lloris reddet oss noen ganger. Da han reddet straffen ga det oss ekstra selvtillit, sier Eriksen til Sky Sports og følger opp med dette svaret på om de kan gi Liverpool og Manchester City kamp om ligagullet:

– Alt er mulig.

SCORET PÅ OVERTID: Son Heung-Min jubler sammen med Christian Eriksen etter 3–1-scoringen. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Tottenham ledet 1–0 til pause etter at Davinson Sánchez hadde stupheadet inn overlegget fra Eriksen etter 33 minutter. Men Leicester skapte flere store sjanser også i løpet av de første 45 minuttene.

Da timen var spilt skulle Vardy byttes inn for gjestene, og samtidig fikk Leicester straffe da Jan Vertonghen ifølge dommeren felte James Maddison.

Vardy ble byttet inn, og skulle ta straffen med sitt første spark på ballen. Skuddet var hardt, men Hugo Lloris kastet seg til høyre og fikk slått unna.

Det var Vardys første straffemiss i ligaen siden 2014, men spørsmålet er om han burde latt noen andre gjøre jobben.

– Det var jeg som sa at Vardy kunne ta straffen. Vi hadde alle muligheter til å vinne denne kampen. Det er veldig positivt at vi spiller så bra som vi gjør, men ille at vi ikke tar vare på sjansene, oppsummerer Leicester-manager Claude Puel.

VARDY-MISS: Hugo Lloris redder straffen til Jamie Vardy på stillingen 1–0 til Tottenham. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Et par minutter senere kunne Eriksen øke ledelsen til 2–0 i den andre enden av banen. Han plasserte ballen lekkert oppe i hjørnet til høyre for landsmann Kasper Schmeichel i Leicester-målet.

Leicester fortsatte å skape sjanser, og Vardy fikk endelig sin scoring da han tuppet inn 1–2 fra fem meter et kvarter før slutt.

Bortelaget hadde et par gode muligheter til å utligne, blant annet da Vardy blåste et skudd like over fra 14 meter.

Istedenfor utligning, så punkterte Son kampen da Tottenham kontret og sørkoreaneren var iskald alene med keeper på overtid.

VG oppdaterer artikkelen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder