OL-GULLJUBEL: Dzsenifer Marozsán (nummer 10) var involvert i begge målene da Tyskland vant OL-finalen mot Sverige i 2016. Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lagvenninnen kan snyte Hegerberg for gjev pris - satt ut av blodpropp

Dzsenifer Marozsán er én av to som kan vinne FIFAs Årets spiller-pris på bekostning av Ada Hegerberg, men denne sesongen har hun ennå ikke kommet i gang.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er tirsdagens oddstips

Marozsán fikk den nedslående nyheten om at hun er diagnostisert med lungeemboli, eller blodproff i lungene, i sommer, noe som ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) gjør at oksygentilførselen til blodet blir dårligere.

Sykdommen kan i verste fall føre til akutt død, men det avhenger helt av størrelsen på blodproppen, ifølge NHI. Og med god og rask behandling er overlevelsesraten nær 99 prosent, noe som bidrar til å holde motet oppe for den tyske stjernen.

Tipster gir deg ferske oddstips - hver dag
les også

Blir løpende orientert om de andre kampene i VM-dramaet

– Jeg føler meg allerede bedre med tanke på omstendighetene, og legene er på plass i Lyon og tar godt vare på meg. Jeg kommer ikke til å kunne trene med laget de neste ukene, men de som kjenner meg, vet at jeg er en som står på og som kommer til å returnere sterkere enn noensinne, skrev hun på sin Facebook-side i slutten av juli.

Marozsán er lagvenninne med Hegerberg, som hadde denne perlen i fjor:

Den 30. august kom hun med en ny og liten oppdatering, der hun la ut et bilde av seg selv på et tilsynelatende legebesøk med teksten «håper på gode resultater».

Hun har fortsatt til gode å spille en kamp i sesongen 2018/19, men mandag fikk hun en gladmelding basert på forrige sesongs resultater. Hun, som vant ligaen og Champions League sammen med Ada Hegerberg og resten av Lyons damelag, ble nominert til FIFAs Årets spiller-pris sammen med nevnte Hegerberg og brasilianske Marta.

les også

Herlovsen advarer mot lagkamerat i gruppefinalen

Den 24. september får hun vite om hun haler i land den prisen, og i mellomtiden går tiden på å bli frisk fra sykdommen.

– Det viktigste er at hun blir helt frisk igjen. Hun har vår fulle støtte og kan ta all tiden hun trenger, sier Tyskland-trener Horst Hrubesch til forbundets hjemmesider.

Har du sett maken?

VGs tips: Storseier til Tyskland

(HKP 8–0) Hrubesch må klare seg uten sin kaptein ((Marozsán er til vanlig det) i den siste VM-kvalik-kampen mot Færøyene, men bør ikke være nevneverdig bekymret for ikke å ta seg til VM. Med tap kan riktignok Island gå forbi Tyskland, men Færøyene er så absolutt et overkommelig hinder.

Øynasjonen ligger helt sist i gruppen med null poeng og hele 1–45 i målforskjell. Forrige gang de to lagene møttes endte det 11–0 i favør det tyske maskineriet, og vi tror på nok en storseier.

Med 8–0 i handikap får du 1,85 på tysk seier. Spillestopp er 16.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder