SJOKKET: Park Ji-Sung treffer ballen med leggen og den får en fin bue over Fabien Barthez. William Gallas når aldri fram, og Sør-Korea har nok en gang sjokkert fotballverdenen. Foto: Reuters

Én sjanse, ett mål: Sør-Korea straffet fransk arroganse

Sør-Korea reddet ett poeng mot Frankrike takket være en sen utligning av Manchester Uniteds Ji-Sung Park.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Animasjon:Slik utlignet Sør-KoreaVG Nett live:Referat og bilder

Det hele må ha virket smertelig uvirkelig for Frankrike. Etter over 80 minutter uten én eneste sør-koreansk sjanse, glapp det.

Et innlegg fra høyre ble lagt inn i feltet. Der nikket Jae-Jin Cho ned til Ji-Sung Park. Avslutningen med leggen gikk så vidt over en utrusende Fabien Barthez, skrudde vekk fra en jaktende William Gallas på streken - og skled inn i mål.

Fram til da hadde Frankrike brukt tiden til å dysse kampen ned i søvn etter Thierry Henrys tidlige scoring.

- Selvsagt er jeg skuffet, men vi har en kamp igjen. Den må vi vinne klart for å gå videre, og det er målet vårt, sa landslagssjef Raymond Domenech.

Han må tåle mye kritikk i hjemlandet, og tok søndag ut Frankrikes eldste landslag noensinne, med snittalder på 30 år og 289 dager. Lilian Thuram tangerte Marcel Desaillys rekord på 116 landskamper.

Drepte spøkelset

Det begynte så bra, så bra for Frankrike. Høyt tempo og høyt press gir som regel resultater, og da Thierry Henry fikk ballen etter Sylvain Wiltords mislykkede skudd, lot han seg ikke be to ganger.

Henry satte ballen sikkert i mål fra 12 meter - og scoret dermed Frankrikes første VM-mål siden finalen i 1998. De tre kampene i sist VM endte uten mål for Frankrike, så også den første kampen i årets VM mot Sveits.

Men da var også Frankrike fornøyde, med Patrick Vieira og Claude Makelele - verdens kanskje to beste defensive midtbaneankre - i aksjon, skapte Sør-Korea ingen verdens ting.

Før sjokket noen få minutter før slutt, altså.

Snytt for scoring

Frankrike ble til alt overmål også snytt for scoring da Patrick Vieira nikket inn en corner fra Zinedine Zidane. Woon-Jae Lee reddet ballen - inne i mål - og slo den ut på banen igjen, uten at dommeren så at ballen hadde vært inne.

- Det var uflaks for oss at Vieiras mål ikke ble godkjent. Jeg er også uenig i det gule kortet til Zidane, sa Domenech.

Dermed står Frankrike med to poeng etter to kamper og er i en svært utsatt posisjon før siste kamp mot Togo.

- Vi er svært lykkelige over at vi som et lite fotballand kan ta poeng fra store Frankrike. Vi var heldige som lå under med bare ett mål ved pause, men vi ble bedre og bedre utover i kampen, sa Sør-Korea-trener Dick Advocaat etter kampen og fortsatte:

- Vi var litt heldige, for vi hadde bare et par sjanser og scoret på den ene. Vi leder gruppa, men vet at kampen mot Sveits avgjør alt. Men i kveld må vi få feire, for det er ikke ofte Sør-Korea tar poeng fra Frankrike.

Sveits møter i morgen Togo, og vinner sveitserne kan tre lag ende på fem poeng i gruppa. Med andre ord blir det en thrilleravslutning.

Går Frankrike ut forsvinner de fra gruppespillet i sitt tredje strake mesterskap. EM i 2004 endte også med fiasko for verdensmestrene fra 1998 og europamestrene fra 2000.

PS! Zinedine Zidane og Eric Abidal må begge stå over neste kamp på grunn av gule kort. Zidane ble byttet ut i sluttminuttene og kastet kapteinsbindet på bakken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder