TREKKER FREM SOLSKJÆR: Godset-trener Ronny Deila trekker frem Molde-manager Ole Gunnar Solskjær når han snakker om jobben som landslagssjef. Her snakker de to sammen før seriekampen på Marienlyst stadion tidligere i år. Foto: NTB scanpix

Deila vil bli landslagssjef, men lanserer «konkurrent»

Føler seg ikke glemt i diskusjonen

DRAMMEN (VG Nett) Godset-trener Ronny Deila gir et soleklart «ja» på spørsmål om han har lyst på og om han eventuelt ville tatt jobben som landslagssjef.

Sondre Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Å være norsk landslagssjef? Ja, det er klart. Det blir som å spørre Stefan Johansen om han har lyst til å spille på landslaget. Hvis du har ambisjoner som trener, er det klart at landslaget er den største jobben du har i norsk fotball, sier Deila til VG.

SKAL ERSTATTES: Toppfotballsjef Nils Johan Semb og Norges Fotballforbund skal finne erstatte for Drillo. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Deila snakker med VG etter 3-1-seieren mot Odd, som førte Godset tilbake opp i ryggen på serieleder Rosenborg. 37-åringen, som har vært en formidabel trenersuksess og nærmest en åpenbaring i Drammen, etterlyser nye tanker inn i forbundet.

Godset-treneren er engasjert når han snakker om landslagsjobben, og ordene kommer lett fra hans munn. Deila snakker blant annet om «nytt blod» og «ungdommelighet». Men er det ham selv han snakker om?

Solskjær-skryt

Nei, Deila ønsker ikke lansere seg selv. Den jobben vil han eventuelt overlate til andre. I stedet trekker han, i likhet med flere andre, frem trenerkollega Ole Gunnar Solskjær som en «god kandidat».

Les også: Folkets favoritt: Ole Gunnar Solskjær

- Han har en enorm karriere. Han er moderne i spillestilen sin. Han tør å spille mer fotball enn det har blitt gjort tidligere. Han har en tydelig spillestil. Han har et godt team rundt seg. Og han er en enorm markedsverdi for norsk fotball, og kjenner norsk fotball godt, sier Deila til VG og dikterer nærmest Solskjærs søknad.

Artikkelen fortsetter under bildet

GOD TONE: Solskjær og Deila har skrytt av hverandre ved flere anledninger. Foto: NTB scanpix

- Forventer ingenting

- Tror du at du er aktuell for jobben?

- Umulig å svare på. Det må du spørre Nils Johan Semb om.

- Forventer du at du er aktuell for jobben?

- Jeg forventer ingenting. Det gjør jeg ikke. I fotball er det umulig å forutsi noen ting. Jeg har det veldig godt her. Men jeg ambisjoner som alle andre i Strømsgodset. Uten det hadde vi aldri kommet noen vei. Så får vi se når tidspunktet er riktig for å ta et nytt steg. Men per dags dato har jeg gode utfordringer i Strømsgodset og er med på å bygge opp et stort lag her.

Deila forteller dessuten at han ikke har noen anelse om hvem forbundet har på sin liste, og påpeker at en eventuell utenlandsk trener kan bli betraktelig dyrere enn en norsk.

Les også: Her er topptrenernes heftige millionlønningerLes også: Trenerforeningens leder vil ha utenlandsk landslagssjef

Føler seg ikke glemt

- Føler du deg lite nevnt eller glemt i diskusjonen?

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg fokuserer ikke på det i det hele tatt. Jeg ønsker ikke prate meg inn noe sted. Jeg klarer meg fint uten den jobben, men hvis det er noe NFF ønsker, blir det aktuelt.

Les også: Dette ser NFF etter i jakten på Drillos erstatter

Det nærmeste man kommer en selvlansering fra Deila, kommer når han får spørsmål om han føler seg klar for en slik jobb.

- Ingen mennesker kan si at de er klare for en sånn jobb. Det vet man ikke før man er der. Men jeg er hvert fall ikke redd for en utfordring og tåler en støyt, og hvis man aldri tør, blir det ikke bedre heller.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder