Åpen: Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng holder døren åpen for Ole Gunnar Solskjær som kan være nær sparken i Cardiff. Foto:Geir Otto Johansen, VG / AFP,

Rosenborg åpner døren for Solskjær

Ingebrigtsen har kontrakt ut året

Pressekonferanse i Wales i løpet av dagen

CARDIFF/OSLO (VG) Rosenborgs styreleder Ivar Koteng sier at døren står åpen for avtroppende Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær på Lerkendal.

  • Kjetil R. Anda
  • Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ole Gunnar Solskjærs managerfremtid blir etter alle solemerker klar i løpet av dagen. Etter det VG erfarer vil det bli avholdt en pressekonferanse i den walisiske hovedstaden torsdag.

Flere britiske medier meldte i går at nordmannen er ferdig som manager etter for svake resultater.

I Rosenborg mottar man nyheten på en positiv måte. Dagens trener, Kåre Ingebrigtsen har kontrakt ut året, og foreløpig er ingenting sagt om hvem som styrer RBK-skuta i 2015.

Nå røper styreleder Ivar Koteng at Solskjær er et aktuelt navn.

– Døren er definitivt ikke lukket. Vi driver ikke og lukker dører i Rosenborg, vi åpner dem, sier Koteng til VG.

Hva mener du? Er Solskjær rett mann for Rosenborg? Ta del i diskusjonen!

Må selv ha lyst

Foreløpig tar Koteng det hele med knusende ro. I de siste er Nils Arne Eggen knyttet inn i trenerdebatten, uten at klubben har bekreftet noe om hvordan trenerteamet skal settes sammen.

– Det foregår ikke noe konkret trenerjakt hos oss akkurat nå. Men Solskjær er jo en flink trener, og når vi setter opp en bruttoliste over hvem som kan trene Rosenborg, så er det klart at Solskjær er på den. Men han må jo selv ha lyst først og fremst, sier han.

Koteng bryr seg ikke om Solskjærs tilknytning til Molde, hvor han var trener i tre sesonger (2011-2013).

- Vi bryr oss om de resultatene han hadde med Molde. Det er det som betyr noe. Om han har de med Molde eller Kongsberg, det er helt likegyldig.

Men først må Solskjær selv lyst til å trene Rosenborg, mener Koteng. I tillegg spiller ting som økonomi og spillesystem en rolle.

Profilene tviler

I går kunne Aftenposten melde at de tidligere RBK-profilene, Roar Strand og Ivar "Mini" Jakobsen tvilte på Solskjær.

– Jeg tror Ingebrigtsen er langt mer aktuell enn Ole Gunnar. RBK har gjort en beslutning om at de skal spille 4-3-3 og bevege seg nærmere røttene. Solskjær har ledet sine lag på en annen måte, og har ingen erfaring med RBK-stilen, sier Mini til avisen.

Heller ikke Strand er positiv.

– Jeg har mer tro på Brutter'n (Ingebrigtsen). Solskjær er ingen typisk 4-3-3-mann, men RBK dummer seg ikke ut om de ansetter ham, for Solskjær er en bra manager og trener, forteller Strand.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder