JAKTER NY REKORD: Erik Huseklepp kan tangere klubbrekorden han selv er en del av - dersom Brann ikke taper mot Ranheim mandag. Foto: Tor Erik Schrøder , NTB scanpix

Brann kan tangere klubbrekorden

VGs oddstips: Ranheim rakner «alltid» på høsten

Brann er i kanonform om dagen, og har ikke tapt på ti seriekamper. Nå kan de tangere klubbrekorden med elleve seriekamper uten tap i samme sesong.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I veien for tangering står Ranheim på bortebane i et oppgjør som kan betyr veldig mye mer enn en klubbrekord for Brann. Bergenserne kjemper om opprykk etter at laget sjokkerte med å rykke ned fra Tippeligaen forrige sesong.

Etter en svak start på tilværelsen i OBOS-ligaen fikk til slutt Rikard Norling sparken som Brann-trener, og etter at Lars Arne Nilsen overtok treneransvaret er skuta igjen på rett kjøl.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

13 kamper er spilt etter at Nilsen overtok etter Norling, siden den gang har Brann vunnet åtte kamper, og kun tapt én. Tapet var riktignok stygt med 0–4 hjemme mot Sogndal. Trøsten er nok at ingen lag i OBOS-ligaen har vært bedre enn Brann på de siste 13 kampene.

Rekord fra 2006

Nå jakter de altså tangering av klubbrekorden fra 2006 med elleve seriekamper uten tap i samme sesong. I 1995/95 og i 2005/06 spilte laget 13 seriekamper uten tap – riktignok over to sesonger, skriver BT.

Her kan du lese vår vurdering av dagens øvrige oddsobjekter

Laget solide form har ført laget inn i opprykkskampen, og Brann ser ut til å kjempe med Kristiansund om den andre opprykksplassen. Kristiansund spilte for øvrig 1-1 mot Follo søndag, og avga dermed to viktige poeng i tetstriden. De står nå notert med 43, ett poeng mer enn Brann med en kamp mer spilt.

Sogndal, som møter Hødd i kveld, ser ut til å ha kontroll på den ene plassen som gir Tippeliga-spill 2016.

Hødd kan kaste seg inn i opprykkskampen med seier over Sogndal, men vi tror ikke gjestene fra saftbygda går på et tap. Laget har kommet seg etter en periode med én seier på syv kamper, og vunnet sine siste tre kamper. Hødd har variert stort i det siste, og vi holder Sogndal som favoritter her.

Tilbake til Ranheim og Brann. Etter fem seiere på syv kamper, har Ranheim variert mer den siste tiden. Tre tap på de siste seks kampene har sendt dem utenfor kvalifiseringsplass.

Ikke noe høstlag

Og det er ikke første gang vertene roter det til for seg selv på høsten. Riktignok rotet de det først til for seg selv med en elendig vårsesong i år, men laget har de siden opprykket til 1. divisjon stort sett slitt når sesongen går mot slutten.

I 2010 vant de kun to kamper på sesongens siste tolv oppgjør. 1. august kjempet laget om opprykk, men etter en svak høst var de ni poeng unna å rykke opp. Det samme skjedde i 2011, da ledet Ranheim 1. divisjon ved inngangen til august, men endte til slutt på en fjerdeplass.

I 2012 og 2014 gikk laget fra 4. til 7. plass fra august, mens unntaket er 2013 da man tok 17 poeng på sesongens tolv siste kamper.

Ranheim har vært solide på hjemmebane den siste tiden, men tapte for Kristiansund sist. Brann har seks bortekamper uten tap, og vi tror ikke de taper dette oppgjøret. Riktignok tror vi vertene kan gi bergenserne kamp, og prøver et uavgjortspill til 3.10 i odds. Kampen har spillestopp 18.55 og vises på C More Fotball.

Sogndal-seier på Høddvoll gir 2,50 i odds, kampen har spillestopp 18.55 og vises på TV 2 Zebra. Sogndal har kun tapt én bortekamp denne sesongen, og seks av de ti øvrige er vunnet, mens Hødd har 6-2-3-statistikk hjemme.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder