Arsenal med null poeng før kampene mot suverene Bayern München

Wenger etter Olympiakos-smell: – Vanskelig å svelge

(Arsenal-Olympiakos 2-3) Landslagsback Omar Elabdellaoui (23) og resten av Olympiakos-laget serverte en overraskende seier i bortemøtet med Arsenal i Champions League.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fire år gammel

Elabdellaoui fikk mye av jobben med å stoppe Arsenal-stjernen Alexis Sanchez, og det klarte den norske landslagsspilleren brukbart. Det til tross for at chileneren la opp til den ene Arsenal-scoringen, og headet inn den andre.

– Det er helt utrolig. Det er stort å score tre mål mot selveste Arsenal. Vi visste at vi måtte jobbe veldig hardt defensivt og stå imot. De har mange gode spillere, og vi måtte ta sjansene våre offensivt - det gjorde vi bra i dag, sa Elabdellaoui i et intervju vist på Viasat.

– Vi straffet dem rett etter 2-2-målet, og det føltes utrolig godt, la 23-åringen til.

VG live: Referat fra kampen

Det var uansett ikke nok til å slå Olympiakos som tok ledelsen tre ganger på Emirates stadion i London. Arsenal skulle reise seg etter åpningstapet i Champions League mot Dinamo Zagreb, men det endte med et nytt forsmedelig nederlag for Arsene Wengers mannskap.

– Det er selvfølgelig fortsatt mulig å komme seg videre, men det er vanskelig å svelge et tap i en kamp som dette, sa en tydelig skuffet, men likevel fattet, Wenger etter kampen.

– Olympiakos forsvarte seg godt og var effektive med tre scoringer på fire avslutninger. Vi var slurvete og uheldige. Vi kom tilbake til 2-2, og så på det tidspunktet ut til å være best. Så scoret de igjen, og vi klarte ikke å score, la Arsenal-manageren til.

Les også: Nytt tap for Mourinho og Chelsea

Gigantisk keepertabbe

Etter en drøy halvtime skiftet et skudd fra Felipe Pardo retning i Alex Oxlade-Chamberlain, og ballen gikk i nettet bak Arsenal-keeper David Ospina, som fikk spille fordi førstekeeper Petr Cech ble hvilt og satt på innbytterbenken.

Theo Walcott utlignet nesten umiddelbart etter at Sanchez kom seg fri fra Elabdellaoui og spilte ham fram. Keeper burde nok ha reddet avslutningen fra Walcott, men utligningen var likevel et faktum etter 35 minutter.

KJEMPETABBE: David Ospina glipper corneren fra Konstantinos Fortounis, og Alex Oxlade-Chamberlain er hjelpeløst vitne til Olympiakos' 2-1-scoring. Foto: Kirsty Wigglesworth , Ap

Hvis Robertos keeperspill var kritikkverdig, så var det verre med kollega Ospina. Fem minutter før pause tok Konstantinos Fortounis en corner som skrudde unn mot målet, men med retning klypene til Ospina. Han klarte likevel å miste ballen, og måldommeren markerte at den var inne.

Etter hvilen hadde Arsenal en gigantisk dobbeltsjanse, men Elabdellaoui blokkerte en avslutning fra Cazorla med hodet rett foran målet.

Så fikk Sanchez heade inn utligningen etter innlegg fra Walcott i det 65. minutt, men Arsenal-fansen rakk ikke å sette seg på setene igjen før innbytter Alfred Finnbogason sørget for det som ble vinnermålet.

Esteban Cambiasso vippet fram til Pardo som la inn foran målet der Finnbogason var på plass. Han har vært med på det islandske EM-eventyret, og nølte ikke med å sette ballen kontant forbi Ospina i det 66. minutt.

Arsenal presset for utligning, men kom ikke nærmere enn et frispark fra Mesut Özil, en ny heading fra Sanchez og et skudd utenfor fra Walcott.

Arsenal står nå med to tap av like mange mulige så langt i gruppespillet, og nå venter Bayern München i de to kommende kampene - først hjemme i London. Det tyske storlaget knuste Dinamo Zagreb 5-0 - etter å ha ledet med fire før halvtimen var spilt. Robert Lewandowski scoret tre mål, og har ti nettkjenninger på sine tre siste kamper.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool32282270254586
2Manchester City32213881334866
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

Mer om

 1. Champions League
 2. Premier League

Flere artikler

 1. Giroud utvist da Arsenal gikk på forsmedelig Zagreb-tap i Kroatia

 2. Arsenal herjet - kan fortsatt gå videre

 3. Hyllet magisk Arsenal-kvarter: – Ingen kunne stoppet oss

 4. De engelske lagene sliter i Champions League: Engelsk avis: «En ny dyster kveld for Europas mest ineffektive liga»

 5. Guardiola frykter dyrisk Arsenal

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder