Raphael Honigstein: - Hadde forventet mer av ham

KJØPT! Norges landslagsprofil Magnus Wolff Eikrem ble ikke uventet Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjærs første spillersignering. Her er duoen sammen på FA-cupkampen mellom Newcastle og Cardiff lørdag. Foto: Bjørn S. Delebekk

Fotballekspert kritisk til Solskjær-kjøp

Fotballskribent Raphael Honigstein reagerer på at Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjærs første kjøp er en spiller tilknyttet Solskjærs venn og tidligere forretningspartner Jim Solbakken.

  • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over seks år gammel

Allerede før Magnus Wolff Eikrems overgang fra Heerenveen til Cardiff ble bekreftet av klubben tirsdag ettermiddag, påpekte den England-baserte tyskeren koblingen mellom Ole Gunnar Solskjær og spilleragent Jim Solbakken i radioprogrammet «Football Weekly», distribuert av den engelske avisen Guardian.

Overfor VG utdyper Honigstein:

- Jeg ble litt skuffet over Solskjær. Du har hørt mye om ham, at han er en smart manager og en fin fyr. Det er en slags brist. De spillerne han virker å signere så langt, er fra hans gamle klubb og fra hans gamle agent. Om dette fortsetter, kan det være en interessekonflikt. Men det er et generelt poeng for fotballen. Jeg vil ikke være dømmende i denne saken, siden dette bare er starten. Jeg hadde bare forventet mer av ham, sier Raphael Honigstein, som også er fotballskribent for blant annet ESPN og Guardian.

I podcasten «Football Weekly» lurer han på om Solskjærs «glorie» har falmet - også fordi tidligere Molde- og Manchester United-spiss Mame Biram Diouf er linket til Cardiff fra Hannover.

Døper Solbakken

Han kaller også Jim Solbakken «Norsk fotballs Jorge Mendes» - etter den innflytelsesrike, portugisiske fotballagenten, som har stått bak en rekke store overganger i Fotball-Europa.

Mendes har også representert José Mourinho og ble kalt «den beste agenten jeg har forhandlet med» av tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson.

Ole Gunnar Solskjær og Jim Solbakken har kjent hverandre i mange år - også før Solskjær gjorde superkarriere i Manchester United. I Solbakken-selskapet «Solution» hadde Solskjær tidligere en eierpost, men solgte aksjene da han ble trener for Manchester Uniteds reservelag i 2008.

- Fansen bryr seg ikke

Honigstein tror riktignok ikke klubbens supportere bryr seg om at Magnus Wolff Eikrem er en av Solskjærs tidligere spillere - og har samarbeidet med Solskjær-venn og agent Jim Solbakken over flere år.

- Det tror jeg ikke folk bryr seg om, ettersom det er Solskjær som ønsker ham inn. Så jeg tror ikke fansen vil nødvendigvis være mer kritiske til Eikrem, sier Honigstein - og sier han ikke har sett den norske midtbanespilleren nok til å vurdere om han er god nok for Premier League nå.

Han innrømmer at han ble litt overrasket over at Solskjær ble Cardiff-manager på den andre dagen i 2014.

- Jeg trodde han ville vente på en større og mer etablert klubb med en annen eier. Cardiff vil antagelig alltid kjempe mot nedrykk, også om de bruker mange millioner på nye spillere. For standarden på stallen er under gjennomsnittet. Så mye kommer an på Vincent Tan (Cardiffs eier), sier Raphael Honigstein.

Jim Solbakken ønsker ikke å kommentere Honigsteins kritikk overfor VG.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool33292272254789
2Manchester City33213981344766
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Mer om

  1. Premier League

Flere artikler

  1. Ekspert om Solskjærs kjøp: - Folk er utålmodige

  2. Solbakken involvert i ni Solskjær-kjøp

  3. Magnus Wolff Eikrem klar for Cardiff

  4. Her er Møller Dæhli på plass i Cardiff

  5. Eikrem og Møller Dæhli nær Cardiff-avtale

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder