Alsaker: - En kjempebaby

Engelske aviser: - Ferdig i Liverpool

TOMMEL OPP: Her gir Balotelli tommel opp etter å ha scoret for Liverpool mot Tottenham i fjorårssesongen. Det spørs om lagkameratene ga tommel opp til italieneren etter selvmål på trening. FOTO: Phil Noble, Reuters,

Sjokkerte lagkameratene på trening: Engelsk avis: – Scoret selvmål fra midtbanen

Mario Balotelli er etter alle solemerker ferdig i Liverpool.

  • Fredrik A. Filtvedt

Artikkelen er over fire år gammel

Italienerens tid på Anfield går etter sigende mot slutten bare èn sesong etter at han ble hentet fra Milano til Merseyside. Angriperen fikk tillit i 16 kamper for Liverpool foregående sesong, men scoret bare ett mål.

– Han var en nødvendig risiko da han ble hentet. Liverpool trengte et navn, men det gikk ikke slik som Brendan Rodgers håpet. Tålmodigheten tok slutt, og det er forståelig, sier Øyvind Alsaker til VG.

Ifølge den engelske avisen Independent er det imidlertid mer enn bare den slette innsatsen på fotballbanen som gjør at Brendan Rodgers vil kvitte seg med Balotelli.

Liverpool-sjefen skal nemlig for lengst ha sett seg lei på Super-Marios ablegøyer.

Selvmål på trening

IKKE IMPONERT: Øyvind Alsaker er ikke overrasket over Balotellis angivelige oppførsel. FOTO: Heiko Junge, NTB scanpix,

Foruten å ha vært altfor lenge oppe om kvelden før Champions League-oppgjøret mot Basel, skal italieneren ifølge Independent ha vist mangel på respekt ovenfor Colin Pascoe da assistentmanageren samlet laget for en felles prat under en trening. Da skal Balotelli ha forstyrret ved å rope i retning Jon Flanagan, som befant seg i overkant av 30 meter unna.
På toppen av det hele skal Balotelli ha scoret selvmål - fra midtbanen med vilje - på trening dagen før kamp.

Avisen skriver at det ble delt inn i to lag på trening og at Balotelli måtte avfinne seg med å spille sammen med de som var tiltenkt en plass på benken i den forestående kampen. Plutselig skal urokråka ha gjort noe som fikk medspillerne til å måpe: Med ballen i beina på midtbanen skal han ha vendt hjemover og banket ballen inn i eget nett bak Brad Jones. Ifølge avisen synes Balotelli selv at hendelsen var hysterisk morsom. Lagkameratene var ikke enig...- Jeg er overhodet ikke overrasket. Han gjør som han vil, sier en lattermild Øyvind Alsaker til VG.

- Liverpool og Brendan Rodgers viste ham mye kjærlighet. Og det trengte han. Men de fikk ingenting tilbake! De fikk ingen innsats og bare èn ligascoring. Og da tok kjærligheten slutt. Og det taklet Balotelli som vanlig svært dårlig, sier Alsaker.

- Hvem er du?

I kjølvannet av hendelsen ble Balotelli utelatt fra troppen til den forestående kampen mot Arsenal. Balotellis neste opptreden for Liverpool var èn måned senere - i oppgjøret mot Aston Villa.
Avisen skriver videre at Balotelli før og etter trening heller fikk i seg næring hjemme enn sammen med lagkameratene på Liverpools treningsfelt, og at han følgelig ikke lærte seg navnene til flere av spillerne i startoppstillingen.
- Jeg er overbevist om at han er ferdig i klubben. 100% sikker. Han er umoden og lite voksen både i oppførsel og på trening. Han er rett og slett en kjempebaby, sier Alsaker.

- Men hvilken klubb gidder å kjøpe en slik spiller?

- Husk at Balotelli skjøt Italia til EM-finale i 2012. Det er sånn klubber tenker. Han er fortsatt ung, men jeg tror han reiser tilbake til Italia. Det kan neppe være noen interessenter i England, avslutter han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder