DRØMMER: Viking-trener Kjell Jonevret takker publikum etter seieren mot Bodø/Glimt søndag. Foto:Carina Johansen / NTB Scanpix,

Viking øyner endelig Europa

Kjell Jonevret vil heller ha bronse enn cupfinale

VIKING STADION (VG) (Viking – Bodø/Glimt 2-1). Syv magre år uten europacupspill i Stavanger får være nok, synes Kjell Jonevret. Nå tror han at han endelig tar Stavanger-klubben ut i Europa igjen.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ikke siden tapet for finske Honka i 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen i 2008, har Viking vært representert i europeiske turneringer. Ikke i nærheten av godt nok for en klubb som har hatt økonomiske muskler til å forvente langt hyppigere reisevirksomhet ut av landet.

LIVE:Slik var Viking - Bodø/Glimt.

I år er klubben for første gang havnet i rød sone på Norges Fotballforbunds kriterier for lisens i Tippeligaen. Likevel har Kjell Jonevrets spillere stø kurs mot både seriemedaljer og cupfinale.

– Hvis jeg får valget mellom bronsemedaljer i serien og cupfinale, velger jeg bronse. Økonomisk er det kanskje mer gunstig med cupfinale, men det viktigste er å få Viking ut i Europa igjen. Og vi har satt oss selv i en god posisjon nå, sier Jonevret.

– Ikke helt som Rosenborg

Om ikke Sarpsborg vinner NM-gull, vil det holde for Viking å bli blant de fire beste i Tippeligaen for å oppnå spill i Europa. Etter å ha tatt tre poeng på Strømsgodset og to på Molde gjennom Vidar Nisjas senescoring mot Bodø/Glimt, mener Jonevret topp fire er et realistisk mål.

LES OGSÅ:Viking solgte seg til suksess.

– Samtidig er vi ikke helt som Rosenborg, som sier alt er opp til dem selv hele tiden. Vi vet vi må kjempe hardt i hver kamp for å få med oss noe, men det er en herlig stemning i gruppen om dagen, sier Jonevret.

Han har mistet Veton Berisha til Greuther Fürth, mens Yann-Erik de Lanlay dro til Rosenborg. Inn har engelskmannen Kieffer Moore (Yeovil) og Aleksander Solli (Hønefoss) kommet.

Flere poeng enn i fjor

– Likevel har vi en utrolig bra «go» i gruppen. Vi er få spillere, men veldig samlet som gruppe. Nå håper jeg både Björn Daniel Sverrisson og Anthony Soares straks er klare for spill igjen. Det er viktig, for vi er lite folk på trening om dagen, sier svensken, som allerede har slått fjorårets poengfast etter 30 kamper etter 20 i år.

KOMMENTAR:Det blåser en svak medvind over norsk fotball.

Seieren satt riktignok langt inne mot Bodø/Glimt. Ikke før målscorer Vidar Nisja og Suleiman Abdullahi entret banen 33 minutter før slutt, ble det fart på siddisene.

–- Vi har utviklet spillet vårt mye det siste året. Tidligere har vi hatt problemer med lag som legger seg lavt i Stavanger, men nå løser vi det bra. Haugesund vant riktignok nylig mot oss her, men da var vi uheldige. Kanskje like viktig er at vi har hatt målscorere i år. Først Veton Berisha, så har Jón Dadi Bödvarsson overtatt rollen hans utmerket. Og vi har flere i bakhånd, sier Jonevret.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder