EKS MOLDE-SJEF: Han vet ikke hva han skal gjøre i sin neste jobb men Tor Ole Skullerud står støtt etter å ha mistet jobben i Molde. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Molde-treneren eksklusivt for VG: Skullerud: – Jeg fortjente ikke dette

I helgen tar han med seg assisten Bård Wiggen – og bikkja – på hytta. Der skal Tor Ole Skullerud fordøye de siste dagers hendelser i Molde.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tor Ole Skullerud (44) sitter i bilen på vei til Bærum når han forteller VG om følelsene sine rundt sparkingen i Molde torsdag.

Det skjedde dagen etter at Molde var et misset straffespark fra å gå videre til play-off-runden til Champions League.

Skullerud snakker om at han overhodet ikke var forberedt på det som skjedde.

– Jeg ledet treningen, som vanlig, på torsdagen, og ante ingen ting om hva som kom, det var ingen forvarsler. Jeg gikk av banen, snakket litt med Romsdals Budstikke, da jeg fikk en beskjed om å komme opp på kontoret til Tarje Nordstrand Jacobsen (klubbdirektør, journ.anm.). Der ble jeg sendt videre til styrerommet, der styreleder Øystein Neerland kort og greit sa at «jeg var fristilt fra kontrakten med Molde FK».

– Jeg spurte «hvorfor», og fikk til svar at det utelukkende handlet om resultater, i Tippeligaen spesielt, der vi var altfor langt bak Rosenborg.

SETT DENNE? Her er den nye Molde-treneren

– Det er trist

– Jeg ble veldig, veldig overrasket, jeg så ikke den komme. Ja, jeg er realist, og ja, jeg ser at Molde har for få poeng sammenlignet med forventningene. Men likevel …

– Hvordan reagerte du?

– Jeg ble jo sint da … jeg trengte tid på å svelge unna. Det verste var at datteren min på 11 år var med meg på jobb den dagen, og jeg måtte få henne vekk fra stadion og til et annet miljø så fort jeg kunne. Så jeg gjorde det, og dro hjem og var helt for meg selv. Der pakket jeg sakene mine. Sent på kvelden torsdag dro jeg ned på stadion og ryddet kontoret mitt.

– Og nå kjørte jeg fra Molde uten å ha tatt turen ned om stadion … det er trist. Men måten dette skjedde på … jeg er fryktelig lei meg, derfor dro jeg ikke innom stadion. For dette som lenge var en fantastisk reise, det endte med at jeg dro herfra med en bitterhet, og det er veldig synd.

– Jeg skulle ønske dette ble gjort på en annen måte.

SETT DENNE: Nevner Solskjær som kandidat etter Skullerud-exit

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FYRVERKERI: Tor Ole Skullerud feirer etter at Molde vant cupfinalen i fjor. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Vi er ranet

– Tror du at du ville fått sparken om dere hadde gått videre på onsdag?

– Det tror jeg aldri verden hadde skjedd. Men du må jo spørre Molde-ledelsen om det.

– Hva gikk galt i Molde i år?

– Det finnes forklaringer, og det er ingen unnskyldning. Men det er kamper vi er blitt ranet, i flere av dem faktisk. Vi har fått fryktelig, fryktelig dårlig betalt. Molde kunne fort hatt 10–11 poeng til med normalt kamputfall. Men det som trolig avgjorde min skjebne, er kanskje jazz-uken i Molde, da vi tapte for både Haugesund og Bodø/Glimt. Pluss exiten fra Champions League denne uken.

– Det jeg etterlyser er at ledelsen ser bak resultatene. At de hadde vært med meg på å se helheten, at de evaluerer mer enn resultatene. Men sånn ble det ikke.

Står støtt

– Bittert?

– Ja, men detaljene rundt det kan jeg ikke si noe om i media, på grunn av avtalen jeg har med klubben. Men jeg fortjente ikke dette. Jeg er lei meg, men jeg klarer samtidig ikke å ta det helt inn over meg. Fordi jeg er stolt av hva Molde oppnådde mens jeg var her, både fotball- og resultatmessig. Så jeg står støtt.

– Tror du det var lettere å sparke deg siden du uansett skulle gå av etter sesongen?

– Jeg vet ikke. Jeg registrerer bare hva ledelsen har gjort, og tenker ikke så mye mer på det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LEDELSEN: Tor Ole Skullerud sammen med direktør Tarje Nordstrand Jacobsen på Aker Stadion tidligere i år. Foto:Jostein Magnussen,VG

– Syk fotballverden

– Du vant The Double i november og får sparken i august året etter. Hvilke tanker gjør en trener seg rundt det?

– Jeg var ikke genial i fjor, og jeg er ikke ubrukelig nå. Jeg er omtrent på samme nivå. Men det er en litt syk fotballverden, og det er ganske brutalt i så måte. Jeg vet likevel at jeg kommer styrket ut av dette. Molde 2015 er en fantastisk erfaring for meg. Det fallet vi opplevde, den erfaringen, det skal brukes til noe.

– Ingen ting vokser inn i himmelen, sier Skullerud.

– Hva nå?

– Nå skal jeg først og fremst ta meg av familien. Jeg får meg en fotballjobb hvis jeg har lyst på det. Men først blir det hyttetur og avslapning der, sier Tor Ole Skullerud.

VG lyktes ikke med å komme i kontakt med daglig leder Tarje Nordstrand Jacobsen og styreleder Øystein Neerland i går.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder