Foto: Geir Otto Johansen/VG Foto:Geir Otto Johansen,VG

Styreleder Koteng bekrefter overfor VG: Perry ferdig i Rosenborg

Styret tok avgjørelsen for tre dager siden

Kjernen:- Vi er glad for avgjørelsen

TRONDEIM (VG) Per Joar Hansen (48) har fått sparken som hovedtrener i Rosenborg. Manglende utvikling og dårlige prestasjoner er årsaken.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Styreleder Ivar Koteng bekrefter opplysningene overfor VG. Oppsigelsen trer umiddelbart i kraft.

- Vi har avsluttet arbeidsforholdet med Per Joar Hansen, opplyser Koteng til VG.

- Når ble avgjørelsen tatt?

- I prinsippet ble den tatt for tre dager siden, svarer RBKs styreleder.

Fikk halvannet år

Det betyr at gårsdagens kamp mot Sogndal ikke hadde noen betydning for Perrys trenerfremtid på Lerkendal. Rosenborg slet seg til 1-0-seier over Sogndal etter at Mike Jensen skaffet vertene et svært tvilsomt straffespark som Alexander Søderlund scoret på.

Per Joar Hansen ble ansatt som hovedtrener foran forrige sesong. Flere RBK-fans reagerte negativt på ansettelsen og hengte opp bannere ved Lerkendal stadion der det sto «Perry? Nei takk» og «Inn med Perry = ut med ambisjonene».

I 2013-sesongen var målet å vinne serien. Perry tok klubben til sølv i både serie og cup, og klubbens ledelse hadde håpet at utviklingen skulle fortsette.

- Vi hadde håpet det. Men så har ikke skjedd. Det handler om utvikling og prestasjon. Ikke så mye resultat. Vi har et mål om spill i Europa, og vi hadde håpet vi skulle være nærmere. Vi startet en prosess om en endring for to måneder siden, men det ønskede utslaget har ikke kommet, sier Koteng.

- Tar du og styret selvkritikk på noe?

- Vi har ikke gjort en grundig og god nok jobb når det gjelder de to siste treneransettelsene, selv om vi trodde vi hadde gjort det. Og det er noe vi skal endre nå.

- Hvordan?

- Den siste ansettelsen, av Per Joar Hansen, brukte vi 14 dager på. Nå skal vi bruke 4-5 måneder på den neste. Vi trenger å finne rett mann til denne jobben. Det er ikke enkelt å trene Rosenborg, sier Koteng.

Kjernen fornøyd

Rosenborgs supporterklubb Kjernen har lenge krevd trenerens avgang. Derfor var det en fornøyd talsmann Kenneth Kjelsnes som snakket med VG minutter etter at sparkingen var kjent.

- Jeg har to umiddelbare tanker. Den første er at det var dette vi hadde ønsket. Så sånn sett er vi glad for det, sier Kjelsnes.

- Den andre er den viktigste: Nå må Rosenborg gjennomgå en grundig prosess for å finne klubbens neste trener, fortsetter Kjernen-talsmannen.

Han mener imidlertid ikke at det holder å kvitte seg med Perry.

- Jeg er ikke akkurat overrasket over det. Vi mener fortsatt at Rosenborg sine problemer ikke er Per Joar Hansens skyld alene. Det har vi vært tydelig på, at kritikken også har gått mot Hoftun.

Før Sogndal-kampen hang Kjernen ut et svært banner på Lerkendal med følgende tydelige beskjed til Hoftun: «Legende som spiller. Katastrofe som sportslig leder».

Hoftun ble også møtt med beskjeden «AVGÅ!» på fredagens trening. Budskapet var tagget på gresset på Rosenborgs treningsbane.

AVGÅ: Tagging på treningsfeltet møtte Rosenborg fredag. Her har det stått "AVGÅ", men bokstavene er forsøkt fjernet. I bakgrunnen trener a-laget. Foto:Daniel Løken,

Eggen uaktuell

Heller ikke assistent-trener Bård Wiggen blir med A-laget videre. I hvert fall ikke i den rollen han har nå.

- Vi er i innspurten når det gjelder å finne hovedtrener ut 2014, og løsningen blir både ekstern og intern. Etter det skal vi finne rett mann for 2015 og årene som kommer, sier Ivar Koteng.

- Har dere spurt Nils Arne Eggen - igjen?

- Vi har snakket med Nils Arne. Men det er ikke aktuelt for noen av partene, svarer Ivar Koteng.

Per Joar Hansen fikk sparken da Rosenborg lå som nummer to i Tippeligaen, ni poeng bak serieleder Molde. Men klubben er utslått av cupen - og trolig ryker også Europa League denne uken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder