I MOLDE: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) sammen med Haugesund-assistent Mark Dempsey under en kamp for Molde mot Odd i 2013-sesongen. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Tidligere Solskjær-assistent: – Han trengte en pause

Cardiff og Solskjærs trenerteam fortsatt ikke enige om sluttpakke

Dempsey blir i Norge - ønsker seg hovedtrenerjobb i Tippeligaen

HAUGESUND (VG) Mark Dempsey (51) har fortsatt tett kontakt med Ole Gunnar Solskjær (42) og er «100 prosent sikker» på at den tidligere Cardiff-sjefen kommer tilbake på toppnivå.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Ole? Han har det fantastisk for øyeblikket. Han trengte en pause. Det gjelder alle som hadde vært i samme situasjon. Med ett år, eller kanskje det blir noe lenger tid, borte fra fotballen får han masse tid sammen med familien, sier Dempsey.

Jostein Grindhaugs assistent i Haugesund snakket med VG i forbindelse med søndagens hjemmekamp mot Strømsgodset. Dempsey var Solskjærs høyre hånd i Molde fra 2011 til 2013 før han ble med til Premier League og Cardiff.

Det endte med nedrykk for Vincent Tans kaosklubb. Etter åtte måneder og 15 dager forlot Solskjær, Dempsey og resten av trenerteamet denwalisiske hovedstaden med Cardiff på 17. plass på nivå to. Solskjær har ikke kommentert avskjedigelsen utover hva som kom frem i en felles pressemelding fra ham og klubben i høsten 2014.

Han holder lav profil i hjembyen Kristiansund, men er med på trening én gang i uka hos byens 1. divisjonslag hvor han fungerer som «konsulent» for angrepsspillerne.

Kan ikke gå i detaljer

Heller ikke Dempsey kan gå i detalj på det dramatiske bruddet da Solskjær og hans assistenter åtte måneder etter avskjeden ennå ikke har kommet til enighet med Cardiff om en sluttavtale som raskt ble advokatmat.

– Det var en utfordrende tid der borte, men man lærer av alle erfaringer. Livet handler om å lære, reflektere over det som skjer og utvikle seg, sier Dempsey.

– Hva er status på forhandlingene om sluttpakken?

– Jeg håper det løser seg snart. Inntil da kan jeg ikke si så mye.

I CARDIFF: Dempsey (t.v.) og Solskjær. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Den meget høflige engelskmannen har jobbet i Tromsø og var en del av Solskjær-suksessen i Molde før han i vinter tok med seg sin norske kone Henriette og datteren Bella på 16 måneder til Haugesund – etter råd fra Solskjær. Så sent som lørdag snakket 51-åringen som føler seg «nesten norsk» med sin gamle sjef på telefon.

– Vi snakker mye sammen. Han er i en egen klasse, Ole. Han kommer tilbake og blir en topp manager en dag. Det er jeg 100 prosent sikker på. Jeg vet ikke hvor eller i hvilken klubb, men han kommer tilbake, sier Dempsey, som vil prøve seg som hovedtrener i Tippeligaen etter at kontrakten med Haugesund går ut etter neste sesong.

Blir i Norge

– Jeg har reist nok nå og blir helt klart i Norge i 10-15 år til. Etter å ha jobbet under Høgmo, Solskjær og nå Grindhaug har jeg nok i beltet til å prøve meg som hovedtrener på jakt etter flere trofeer.

– Dersom du blir hovedtrener får du kanskje ikke jobbe med Solskjær igjen…?

– Jeg sa til ham at han kunne bli min assistent og lære av meg slik jeg har lært av han. Så lo vi, sier Dempsey og ler igjen.

Han var aktuell for flere jobber, også som hovedtrener, men endte i vinter i Haugesund som Jostein Grindhaugs høyre hånd. Han ble imponert over entusiasmen og visjonene på et møte og takket ja etter å ha tenkt seg om i ti dager.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder