Mourinho: - Ødegaard er uaktuellChelsea-manager José Mourinho forteller at han har hørt om Martin Ødegaard, men vil ikke gjøre som så mange andre; å kaste seg inn i kampen om 15-åringen.

Hanne Skjellum Mueller
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Chelsea møter Tottenham i morgen og det var på dagens kamppressekonferanse, at en journalist spurte manager Mourinho hva han tenker om «det norske vidunderbarnet» Martin Ødegaard. Svaret fra portugiseren ble gitt med et smil om munnen.

- Jeg har hørt om ham. At han skal 25 klubber, jeg lurer på hvilken og hvor han kommer til å dra. Vi er ikke i posisjon til å være en av disse 25 klubbene. Vi har ikke den riktige profilen. Vi kan ikke være med på den auksjonen, sier Mourinho noe kryptisk, melder BBC i sitt fotballstudio.

Det har som kjent, og som Chelsea-sjefen påpeker, vært en enorm interesse for tenåringen denne sesongen. Blant intressentene er Barcelona, Real Madrid og Manchester United. VG har tidligere skrevet at også Chelsea har vært på besøk i Drammen for å se nærmere Ødegaard.

Allerede i sommer sa pappa Hans Erik Ødegaard at de hadde mottatt henvendelser fra rundt 30 klubber. For noen uker siden var han imidlertid usikker på om de to kom til å reise rundt å besøke disse.

- Når vi ser at det blir så mye oppmerksomhet, så er det kanskje dumt å besøke disse, fortalte Hans Erik Ødegaard til VG.

Mourinho er bare en av mange som har snakket høyt om det norske talentet den siste tiden. Forrige uke hevdet Ajax at de hadde invitert Ødegaard til klubben allerede som 13-åring. Ajax-manager Frank de Boer har dessuten advart unggutten mot å signere med en av de spanske toppklubbene.

ATTRAKTIV: Store internasjonale klubber kjemper om å signere Martin Ødegaard. Foto:Bjørn S. Delebekk,

Mourinho lite snakkesalig

Chelsea er suverene serieledere i Premier League. Og dagens pressekonferanse handlet naturlig nok også om andre ting enn Ødegaard. Men de resterende spørsmålene ble visst ikke like godt mottatt hos Mourinho.Han ble blant annet spurt om han tror John Terry har en fremtid i klubben etter denne sesongen. Til det kom det kort tilbake:

- Nå starter du en spekulasjon ingen andre har gjort. Dette er ikke tidspunktet til å snakke om det, men han vet hva jeg tenker og føler, det vet også styret, og jeg føler ikke for å dele det med deg, sa 51-åringen.

Heller ikke Frank Lampard var et populært samtaletema.

- Han er en tidligere spiller. Jeg snakker ikke om tidligere spillere som spiller i klubber som har de samme målene som vi har. Når jeg snakker om tidligere spillere, snakker jeg om spillere som har lagt opp, men ikke Frank. På dette tidspunktet spiller han mot oss, avsluttet Mourinho ifølge BBC.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder