JUBLER Daniel Chima Chukwu jubler etter å ha sikret tre poeng for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Innbytter sikret trepoenger til Molde

Molde (VG Nett) (MFK-SIL 2-1) Daniel Chima Chukwu har levd i skyggen av Davy Claude Angan så langt denne sesongen. Men mot Sogndal i kveld var det Chukwu som sørget for at Molde tar innpå Strømsgodset i teten.

 • Einar Orten Trovåg
 • Christine Bergby

Artikkelen er over åtte år gammel

Chukwu kom inn i pausen for Jo Inge Berget, som har vært skadet og ikke spilt opp mot sitt beste. Byttet viste seg å være smart. Et drøyt kvarter ut i 2. omgang mottok Chukwu ballen feilvendt fra Magnus Stamnesstrø på 16 meter. Chukwu fintet Hannu Patronen på rompa før han sikkert satte ballen til side for Kenneth Udjus.

- Klart dette var en fin dag. Vi har tapt en del poeng i det siste, så det er viktig å ta med seg de poengene vi fortjener. I dag burde vi ha ledet 2-1 eller 3-1 til pause. Vi skapte mye, selv om Sogndal også kunne ha scoret. De er alltid farlige på dødball. Vi leverte mange gode prestasjoner i dag, sa Ole Gunnar Solskjær til VG Nett etter kampslutt.

Brochmann utlignet

Dermed scoret innbytteren på en av Moldes få sjanser i 2. omgang. Magne Simonsen fikk en god mulighet, men kantspilleren skjøt utenfor seks minutter før slutt. Heller ikke Sogndal fikk til spesielt mye etter pause. Men de utlignet etter 49 minutter. Molde fikk ikke klarert vekk et frispark, og Tonny Brochmann satte ballen høyt og kontant i mål.

- Vi møtte et godt lag som vi tidvis hadde store problemer mot. Vi skapte en del sjanser vi også, spesielt før pause. Men Molde er et bedre individuelt, sier Jonas Olsson til VG Nett etter tapet mot Molde.

Fin Linnes-scoring

1. omgangen kunne by på færre mål, men mer underholdning.
Da Molde gikk opp i 1-0 var det etter fint spill fra lagets høyreside. Kantspiller Magne Simonsen tredde fint gjennom Martin Linnes. Høyrebacken vendte vekk to motspillere før han iskaldt avsluttet i mål bak Kenneth Udjus fra kort hold. Da var det spilt 27 minutter, og hjemmelaget burde ha tatt ledelsen for lengst. Først ute var Magne Hoseth, som etter fem minutter skjøt rett på Udjus fra kort hold.

Brente trippelsjanse

Even Hovland hadde også en fin mulighet til å finne nettmaskene, men skuddet fra 16 meter ble blokkert. Etter 1-0 hadde Molde enda større sjanser til å score. 31 minutter var spilt da Jo Inge Berget la inn fra høyre. Davy Claude Angan hadde bare å trille ballen i mål, men bommet på ballen. Magnus Stamnestrø fulgte opp med et mislykket hælspark. Så fikk Angan tilbake ballen, men igjen klarte han ikke å stokke føttene i riktig rekkefølge.

Bakke utvist

Sogndal hadde også to gode muligheter før pause. Eirik Bakke headet over mål da han stod bortimot ensom på bakerste stolpe. Tonny Brochmann så ut til å sette ballen i lengste hjørne etter et flott raid, men dagens Molde-keeper Ole Söderberg vartet opp med en kjemperedning.

Seks minutter før full tid fikk Eirik Bakke sitt andre gule kort for dagen, men Molde utnyttet ikke overtallet i sluttminuttene.

- Hadde vi hatt 11 mann på tampen der kunne vi ha truet de mer. Jeg er helt uenig i det røde kortet. Hadde det vært stygt så kunne han vel ha forsvart det, men slik var det ikke. Jeg synes det var billig, mente Eirik Bakke.

Med en mann mindre ble det selvfølgelig også vanskelig for Sogndal å hente opp Moldes ledelse.

- Vi hadde jo sjansen til å score også på 0-0. Etter at vi fikk 1-1 følte jeg at vi hadde kontroll på kampen. Men så fikk vi et billig mål imot på en av relativt få Molde-muligheter. Tap her er for så vidt greit. Vi møtte jo Molde på bortebane, noe som ikke er enkelt. Det er på hjemmebane vi må begynne å ta poeng, sa han videre.

Les også

 1. Forsvarer verken Angan eller Dragovic

  MOLDE (VG Nett) (Molde-Basel 0-1) Molde-trener Ole Gunnar Solskjær forsvarer ikke oppførselen som sendte toppscorer Davy…
 2. Uavgjort i vindfullt vestlandsoppgjør

  (VG Nett)(Haugesund- Sogndal 0-0) Det vindfulle oppgjøret mellom Haugesund og Sogndal endte 0-0, men kunne ifølge…
 3. - Greit at spissene får selvtillit

  FOSSHAUGANE CAMPUS (VG Nett) (Sogndal - Odd Grenland 0-1) Morten Fevang (37) hadde ingen problem med å la Torgeir Børven…
 4. Makhtar Thioune til Viking

  Bare en medisinsk test gjenstår før Makhtar Thioune er klar for Viking.
 5. Angan så rødt da Molde tapte knepent

  MOLDE (VG Nett) (Molde-Basel 0-1) Molde-trener Ole Gunnar Solskjær forsvarer ikke oppførselen som sendte toppscorer Davy…
 6. BI-professor: Norske klubber drives amatørmessig

  (VG Nett) Siden rekordåret 2007 har det hvert år blitt færre som betaler for å se fotball på norske arenaer.

Mer om

 1. Molde FK
 2. Sogndal Fotball

Flere artikler

 1. Molde på god vei mot CL-avansement

 2. Rekdal: - Unødvendig at vi skal juble for ett poeng

 3. Molde-spiss: - Trodde Basel var bedre enn de var

 4. Angan så rødt da Molde tapte knepent

 5. Solskjær: - Gode nok til å ta gullet igjen

Fra andre aviser

 1. Molde-innbytter kom inn og ble matchvinner

  Aftenposten
 2. Hussain får sin Molde-debut mot Sogndal

  Aftenposten
 3. Hussain får sin Molde-debut mot Sogndal

  Fædrelandsvennen
 4. Molde tok langt skritt videre mot Mesterligaen

  Aftenposten
 5. Molde tok langt skritt videre mot Mesterligaen

  Bergens Tidende
 6. Molde tok innpå Strømsgodset

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder