STOR TID: Kjetil Siem ute på VM-arenaen i Durban. Foto: Helge Mikalsen

Kjetil Siem hjem til ny tv-jobb

Slutter i Sør-Afrika og blir ny sportsdirektør i TVNorge.

(VG) Kjetil Siem forlater Sør-Afrika for å bli ny sportsdirektør i TVNorge. Målet er å gi TV-seerne et annerledes fotballprodukt på fredagskveldene.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Når jeg nå flytter hjem, så var dette en veldig spennende utfordring. Målet er å produktutvikle norsk fotball, for det er noe som absolutt trengs, forteller Siem til VG.

Siem har bakgrunn som sportsreporter i Aftenposten og TV2. I tillegg har han vært sjef i Vålerenga og i Norsk Toppfotball. De siste fire årene har han hatt tilholdssted i Sør-Afrika som administrerende direktør for sørafrikansk proff-fotball.

Familieråd

Hovedårsaken til at han nå vender hjem til Norge er av familiære årsaker. Kone og fire barn flytter hjem allerede denne julen, mens Siem vil fullføre sine oppgaver i Sør-Afrika frem til sommeren før han begynner for fullt i sin nye jobb.

FREDAGSFOTBALL: I 2011 blir det eliteseriefotball på fredager på TVNorge-kanalen Max. Foto: Espen Sjølingstad Hoen

- Personlig kunne jeg tenke meg å fortsette å jobbe med fotball internasjonalt i noen år til, men etter familieråd bestemte vi oss for å flytte tilbake til Norge. Derfor er jeg veldig glad for at jeg fikk denne muligheten i TVNorge, sier Siem.

Og selv om blekket knapt har tørket etter han i går signerte kontraktene, har Siem allerede gjort seg en del tanker om hvordan fotball på TVNorge skal presenteres.

- Målet er ikke å bli bedre enn TV2. Men vi vil prøve å gi seerne våre noe annerledes. I tillegg ser jeg på det som veldig spennende at eliteseriefotball nå skal vises på fredagene. Det i seg selv er jo nytt og annerledes, forteller han.

- Lønnsom mann

Administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme, er voldsomt begeistret for å ha fått på plass Siem som ny sportsdirektør.

- Han er en norsk stjerne på den internasjonale fotballhimmelen. Han vil bli en kapasitet for oss med sine enorme erfaring, sier Strømme.

Hvor mye Siem får i lønn i sin nye jobb vil ikke Strømme uttale seg om.

- Vi har fått på plass den mannen som vi ville ha. Vi velger å se at han blir en lønnsom mann for TVNorge, sier han.

Strømme er også veldig godt fornøyd med at fredag blir dagen hvor MAX skal vise fotball.

- Det blir en fantastisk slutt på uken og en meget god start på helgen for våre seere. Fotball på fredager har jeg veldig stor tro på, sier han.

Tidspunktet kampene skal vises på fredagene er fremdeles ikke bestemt. Men ifølge Strømme vil de mest sannsynlig bli vist tidlig på kvelden.

Kanalen MAX har tatt over NRKs ene direktesendte kamp i uken. De har en avtale om å vise 60 kamper de neste to sesongene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder