SCORET: Peter Crouch satte inn kampens eneste mål i den viktige kampen mot Manchester City. Foto: EPA

Crouch sendte Tottenham til CL-kvalik

(VG Nett) Én scoring, signert Peter Crouch, var nok til å sikre topp fire i Premier League for Tottenham.

  • Anders Park Framstad
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


Tottenham og Manchester City knivet før onsdagens oppgjør om den viktige fjerdeplassen i Premier League, som gir rett til kvalifiseringsspill i Champions League kommende sesong.

VG LIVE!Fyldig referat fra kampen

Tottenham lå best an, ett poeng foran kveldens motstander. Og med kun to kamper igjen å spille, kunne London-laget avgjøre rotteracet med seier.

Les også:Anklager City for skitne overgangsknep

Derfor brøt det ut elleville gledesscener da dommer Steve Bennett blåste av for full tid. Én scoring, signert fyrtårnet Peter Crouch, var nok til å sikre at Tottenham neste sesong kan spise jordbær med de store.

VG Nett-leser:For en herlig dag!Diskuter kampen her!

(Saken fortsetter under bildet)

JUBELSCENER: Tottenham-spillerne var i ekstase etter å ha sikret den viktige fjerdeplassen. Foto: AFP

Kan bli nummer tre

Samtidig maktet Tottenham å splitte «de fire store» - Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool.

Sistnevnte kan best bli nummer seks. Arsenal, som én runde før slutt er nummer tre, kan faktisk også bli tatt igjen av «Spurs». Dersom de taper mot Fulham i siste runde, mens Tottenham vinner mot nedrykksklare Burnley, tar Crouch & co seriebronsen.

Les også:- Benitez snart ferdig i Liverpool

Hardtsatsende Manchester City har vært svært lystne på plass i Champions League, og brukte mest penger av alle de britiske langene før den inneværende sesongen. Det har betalt seg i en svært sterk hjemmestatistikk, men de lyseblå snublet altså på målstreken.

Avgjorde med hodet

For etter å ha sendt CL-rival Aston Villa hjem med 1-3 i sekken i helgen, kunne de langt på vei avgjøre alt på hjemmebane. Seier ville ha gitt to poengs forsprang før seriefinalen mot West Ham - som ikke har noe å spille for.

Men en svært solid Heurelho Gomes hindret Citys stormangrep i åpningsminuttene. Brassen var i det umulige hjørnet kampen gjennom, og skal ha en stor del av æren for de tre poengene.

I den andre enden av banen luktet det mål av tometersmannen Crouch. Han satte ballen i stolpen i det 18. minuttet, og var nære ved å score et snaut kvarter før slutt.

Fem minutter senere prikket han inn kampens eneste scoring med hodet, etter at Citys innleide keeper Marton Fulop måtte gi retur på et hardt innlegg fra Younes Kaboul. Målet var langt fra spektakulært - men en goalgetter verdig.

(Saken fortsetter under bildet)

SOLID: Tottenham-keeper Heurelio Gomes var bunnsolid mot City. Her i duell med Carlos Tevez. Foto: AP

Slag for City

Tapet av fjerdeplassen er et hardt slag for Roberto Mancinis mannskap. En plass i Champions Leage er anslagsvis verdt over 500 millioner kroner, og kunne langt på vei legitimert den skyhøye pengebruken. Samtidig ville en CL-plass gjort det lettere å lokke de aller ypperste spillerne til klubben.

- Champions League er et naturlig mål for en klubb som City, sa Mancini til Manchester Evening News før kampen.

Ifølge avisen har spillere som John Terry, Samuel Eto'o og Kaka takket nei til spill i klubben - fordi de ikke er i Champions League.

Det hjelper altså lite å være verdens rikeste klubb, dersom de beste spillerne prioriterer sportslige utfordringer foran arabiske oljepenger.

SLAGEN: City-manager Robert Mancini siktet mot Champions League, men mislyktes. Foto: AFP

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder