Messi og Barcelona valser videre: utskjelte Paulinho ble matchvinner

(Getafe – Barcelona 1-2) Anført av en glitrende Lionel Messi (30) snudde katalanerne kampen og utskjelte Paulinho fikk sin revansj.

Publisert:

Brasilianske Paulinho (29) har fått mye kritikk etter overgangen til Barcelona i sommer og de negative tilbakemeldingene haglet. Dermed var det kanskje skjebnens ironi som gjorde at nettopp 370-millionersmannen dukket opp på den geniale pasningen fra Messi syv minutter før slutt.

Brassen dro med seg ballen inn i boksen på første touch og avsluttet kontant i mål på berøring nummer to. Barcelona gikk opp til 2–1.

– Det var en viktig test for oss. Vi klarte å snu kampen, og det er en egenskap som betyr mye, sa Valverde om seieren, sa Barcelona-trener Ernesto Valverde etter seieren.

Spesial: VG vurderer La Liga

Dermed fortsatte den tilnærmet perfekte sesongstarten for fjorårets sølvvinnere i La Liga. Ernesto Valverdes mannskap har sanket 12 poeng på de fire første seriekampene og har allerede en fire poengs luke ned til Real Madrid – om hovedstadslaget vinner borte mot Real Sociedad søndag.

Sesongens første baklengsmål også først i den fjerde runden Getafe. Etter 39 minutter vartet japanske Gaku Shibasaki opp med fotballkunst da han hamret en volley i krysset bar Barca-målvakt Marc André ter-Stegen.

Men det skulle bli Barcelona som fikk med seg alle poengene. Sergi Roberto fant Denis Suárez i boksen og sistnevnte curlet ballen opp i krysset til 1–1.

Kommentar: Verdens fineste fotballspiller

Men med Messi i storform, maktet Barcelona å snu kampen på tampen. Argentineren ble av fotballnettstedet WhoScored kåret til banens beste spiller etter én målgivende pasning, tre skudd og seks vellykkede driblinger. 30-åringen var meget god i midtuken da han scoret to mål på Gianluigi Buffon og Juventus.

Det eneste virkelige skåret i gleden var at sommerens storsignering Ousmane Dembélé (20) måtte forlate banen med en skade. Katalanske Sport spekulerer i at franskmannen mister de tre neste ukene, og vil gå glipp av fire Barcelona-kamper.

– Han er nødt til å tilbringe en del tid på sidelinjen. Det er et muskelproblem, men vi må gjøre flere tester søndag. Det er synd, for han var i ferd med å finne seg til rette i laget. Vi håper han ikke er ute lenge, avsluttet Valverde.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder