Vålerenga følte seg snytt for straffe – berget uavgjort i sluttminuttene

COLOR LINE STADION (VG) (Aalesund – Vålerenga 2–2) Dag-Eilev Fagermos menn så ut til å gå mot sitt femte tap på de siste seks rundene, men Ivan Näsberg reddet ett poeng. Likevel hadde trolig Vålerenga grunn til å føle seg snytt mot Aalesund.

 • Daniel Nerli Gussiås
 • Håkon Brandsnes
Publisert:

Vålerenga-spiller Henrik Bjørdal gikk i bakken i feltet like etter pause på stillingen 1–0 til Aalesund. Bildene viste at Aalesunds Kristoffer Barmen holdt Bjørdal i drakten og hindret Bjørdal i avslutningen.

Det fikk samtlige Vålerenga-spillere til å tenne til. Trener Fagermo protesterte også.

Redaksjonelt samarbeidDiscovery+

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Discovery+

– Det der er straffespark. Vålerenga blir snytt, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud da reprisene rullet over skjermen.

– Det føles som straffe der og da. Jeg har ikke sett situasjonen igjen selv, men jeg hører fra andre at den er soleklar, sier Bjørdal til VG.

– Jeg slenger ut en arm og hindrer han nok på vei gjennom. Noen andre får vurdere om det er straffe, men jeg hadde nok tatt det med fatning hvis dommeren hadde blåst, sier Barmen til VG.

Se høydepunktene fra kampen i videoen under.

Da sto det allerede 1–0 AaFK på tavlen takket være Sigurd Haugen. Halvveis ut i den andre omgangen doblet Torbjørn Kallevåg ledelsen for sunnmøringene, som da så ut til å cruise inn til seier. Slik ble det derimot ikke.

– Jeg så ikke det helt komme at vi skulle svikte sånn kollektivt etter 80 minutter. Jeg følte vi var bunnsolide, men så detter vi dessverre sammen, sier Haugen til VG.

Først tente 17 år gamle Jacob Eng et håp med sin redusering åtte minutter før full tid. Før Ivan Näsberg, som forsvinner fra klubben om få uker, utlignet til 2–2 etter 85 minutter. Helt til slutt var Tobias Christensen nære å bli Vålerenga-helt.

TYDELIG MISFORNØYD: Aron Dønnum, som startet kampen på benken, viser tydelig hva som skjedde i duellen mellom lagkamerat Henrik Bjørdal og Aalesunds Kristoffer Barmen inne i feltet. Dommer Kristoffer Hagenes ville ikke høre.

– Det er sterkt å komme tilbake i den situasjonen vi er i og når vi har det presset på oss, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til VG.

Vålerenga har nå gått seks eliteseriekamper (to uavgjorte, fire tap) uten seier og misnøyen rundt klubben har vært stort denne sesongen. Det holder til 13. plass. Aalesund er på 7. plass.

Aalesund Sigurd Haugen står nå med seks eliteseriemål, men kunne fått med seg flere mot Vålerenga. Tidlig i kampen tok han seg altfor god tid med ballen alene med VIF-keeper Kjetil Haug. Dermed fikk en Vålerenga-forsvarer avverget.

Les også

Børven på besøk på Intility – aktuell for Vålerenga

Etter det VG erfarer har Vålerenga vært i samtaler med Torgeir Børven (30) om en mulig overgang.

Vålerengas første reelle mulighet kom da Petter Strand testet skuddfoten fra 18 meter. Aalesund-sisteskanse Sten Grytebust måtte ut i full strekk, men hindret 0–1.

Isteden kom scoringen andre veien. Nevnte Haugen rev seg unna Vålerenga-stopperne og steg elegant til værs inne på fem meter. Med pannebrasken stanget han tangotrøyene i føringen.

Hjemmelaget holdt 1–0 inn i hvilen, hvor det kokte mellom flere av spillerne inn i spillertunnelen.

– Jeg elsker at det er slik, sa målscorer Haugen til Discovery. En omgang senere klarte han ikke å glede seg særlig over målet sitt.

– Jeg er ganske sur på grunn av to tapte poeng. Jeg får glede meg over målet når jeg har fått ristet av meg det, sier Haugen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1282222111126
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

Eliteserien

Flere artikler

 1. Storscoreren følte han måtte prestere: – Dette var min tredje sjanse

 2. Vålerenga ropte på straffe og brente kjempesjanse – så sikret Tromsø tre poeng

 3. Vålerenga-krisen fortsetter: – Det er blytungt

 4. Dommer innrømmer feil etter Godset-annullering

 5. Pluss content

  Eliteserie-oppsummering, runde 8: Mye minner om 1977

Fra andre aviser

 1. Vålerenga følte seg snytt for straffe – berget uavgjort i sluttminuttene

  Aftenposten
 2. Storscoreren følte han måtte prestere: – Dette var min tredje sjanse

  Bergens Tidende
 3. Fagermo utroper Vålerenga-krise. Sinte fans ble igjen og skjelte ut spillerne.

  Aftenposten
 4. Selvmål reddet Vålerenga: – Sliteseier

  Aftenposten
 5. Vålerenga ropte på straffe og brente kjempesjanse – så sikret Tromsø tre poeng

  Aftenposten
 6. Vålerenga-krisen fortsetter: – Det er blytungt

  Bergens Tidende

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no