1 av 18KAOS: Det brøt ut full slåsskamp mellom Lyon og Besiktas-fansen like før de to lagene skulle møtes i Europaligaen torsdag kveld. En rekke tilskuere måtte søke tilflukt på gressmatta, og kampen ble utsatt. Foto: Reuters / Robert Pratta Livepic

Supporterne stormet ut på banen da det brøt ut slåsskamp på tribunen

FOTBALL

(Lyon-Besiktas 2-1) Det brøt ut slåsskamp mellom Lyon og Besiktas-fansen i Europaligaen torsdag kveld. Det skal også ha blitt kastet kinaputter mot publikum.

Publisert: Oppdatert: 14.04.17 00:10

Det ble bestemt at kampen på Parc Olympique Lyonnais i Frankrike ble utsatt på grunn av tribunebråket, men klokken 21.50 var kampen i gang - 45. minutter forsinket.

Les også: Én av åtte eliteserieklubber skjerper sikkerheten før påskerunden i Norge.

Franske medier melder at Besiktas-fansen kastet fyrverkeri og andre gjenstander mot hjemmepublikumet. Bilder viser supportere som stormer ut på banen.

Da spillerne varmet opp til kvartfinalen i Lyon begynte bortefansen å kaste flere gjenstander på hjemmefansen, melder Sky Sports.

Kampen var ifølge France TV klassifisert som en høyrisikokamp av franske myndigheter, derfor var det over 500 politifolk til stede på stadion, som er mer enn dobbelt av det som er vanlig, skriver BBC Sport.

– Irriterer meg noe jævlig

– Først begynner jeg å fryse, så blir jeg bare kvalm og lei meg. Det irriterer meg noe jævlig, enkelt og greit, sier Bengt Eriksen under sending i Max-studioet.

Kampen skulle startet fem minutter over 21, men ble utsatt. Kampen endte 2-1 til Lyon, men det var gjestene som tok ledelsen ved Ryan Babel etter 15 minutter.

Men en skikkelig sluttspurt av Lyon sørget for hjemmeseier da Corentin Tolisso scoret etter 83 minutter og Jeremy Morel satte ballen i nettet bare to minutter etter.

Anderlecht møtte Manchester United i en annen kvartfinale i kveld. Den kampen endte 1-1.

Det skal også ha vært bråk utenfor arenaen. Ifølge Francetvinfo skal de første sammenstøtene ha funnet sted da supporterne ankom stadion allerede klokken 19.

Dette skjer bare to dager etter at Borussia Dortmunds spillerbuss ble rammet av tre eksplosjoner. Kampen mot Monaco ble utsatt, men spilt onsdag.

Les også: 25-åring pågrepet etter Dortmund-angrepet – mistenker terror.

Utsolgt

Lyon skriver på Twitter at prosjektiler og kinaputter har blitt kastet fra toppen av tribunen, fansen måtte flykte til banen for å ikke bli truffet.

I forkant av bråket skal tyrkiske supportere ha blitt nektet å kjøpe billetter, fordi kampen var utsolgt.

Tidligere på kvelden var det flere sammenstøt mellom de tilreisende tyrkiske supporterne og fransk politi. Utenfor stadion var det også konfrontasjoner mellom lagenes supportere.

Her kan du lese mer om