GLEDER SEG: Riki Alba (i midten) jubler for scoring i en treningskamp for a-laget til Vålerenga mot Follo i sommer. Han ser frem til et opphold i skotske Celtic senere denne uken. Foto: VIF Media
GLEDER SEG: Riki Alba (i midten) jubler for scoring i en treningskamp for a-laget til Vålerenga mot Follo i sommer. Han ser frem til et opphold i skotske Celtic senere denne uken. Foto: VIF Media

VIF-talent på prøvespill i skotsk storklubb

FOTBALL

(VG Nett) Vålerengas 16 år gamle talent Riki Alba skal på prøvespill i skotske Celtic. Den unge spilleren håper det kan bli starten på en drøm han har hatt siden han var seks år.

Publisert:

- Først og fremst ser jeg frem til at det blir veldig artig og spennende. Jeg vil lære så mye som mulig av oppholdet. Jeg har ventet på denne muligheten veldig lenge og det er noe jeg har drømt om siden jeg var seks år, forteller Riki Alba til VG Nett om oppholdet som starter allerede på fredag.

Skal trene med U19-laget til Celtic

Etter å ha startet karrieren i Oslo-klubben Grei før han gikk videre til Skeid, signerte Alba proffkontrakt med Vålerenga høsten 2010.

LES OGSÅ: Norske fotballhåp feiler nesten alltid

Kantspilleren og spissen har stort sett figurert på juniorlaget og 2. divisjon for seniorer, til tross for at han ikke er juniorspiller før til neste år.

- Jeg har trent veldig hardt og nå som vi har hatt fri i Vålerenga så trener jeg for det meste på egenhånd. Jeg kommer til å delta på treninger med U19 laget og prøve meg ut i en kamp hvis det trengs, forklarer hovedpersonen videre.

Han forklarer at Celtic har fulgt ham i flere landskamper for Norges G16-lag og at det er flere spennende aspekter ved et prøvespill enn å vise seg frem.

- Jeg håper å bli sterkere mentalt og oppleve en ny fotballkultur, sier han videre.

Har proffkontrakt med Vålerenga

Riki Albas agent Stig Lillejord forteller VG Nett at det er en svært talentfull spiller med gode kvaliteter som nå får muligheten til å teste seg ut i Celtic.

- Celtic har selv sett på landskamper han har spilt og vet i utgangspunktet hvilke kvaliteter Riki har. Oppholdet er for at de som presterer skal få muligheten mot spillere fra større klubber og selve opplevelsen det fører med seg.

LES OGSÅ: Her er alle Norges fotballeksporter

Eksporten av norske fotballspillere til skotske klubber er ikke et ukjent fenomen. Henning Berg, Harald Martin Brattbakk, Tore André Flo, Vidar Riseth er bare noen av de 21 norske spillerne som har tjent til livets opphold i Skottland. I dag er det Thomas Rogne og Thomas Kind Bendiksen som til daglig har levebrødet i henholdsvis Celtic og Glasgow Rangers.

Tvillingene Tom og Kim Skogsrud (18) er også i Skottland hos Celtics største rival Rangers. De har imidlertid fortsatt til gode å spille på klubbens øverste nivå.

Reiser på fredag

- Han har hatt en flott utvikling i Vålerenga. Han har en kontrakt med Vålerenga og forholder seg til det. Riki er et udiskutabelt stort talent så hvis Celtic synes han er kjempegod så må man diskutere hva som skjer videre i neste fase. Han skal først og fremst få en opplevelse men viser han at han har de rette kvalitetene så må eventuelt Celtic kontakte Vålerenga, avslutter Lillejord til VG Nett.

LES OGSÅ: Forfalls-skrekktall fra Norges største fotballtalenter

- Han reiser dit på fredag denne uka hvis alt går som planlagt. Så blir han der en for en periode på en uke, bekrefter far Sucre Alba til VG Nett.

- Riki gleder seg kjempemye til oppholdet og har sett frem til det i noen uker. Han har lyst til å teste nivået og for å se om det er bedre i Skottland enn i Norge, sier far Alba som ser flere fordeler ved å få trent godt i desember.

- Han har heller ikke trening med Vålerenga nå fordi de har en periode med fri. Da passer det bra å holde formen også i tillegg til at dette er morsomt.

Her kan du lese mer om