SCORET: Zlatko Tripic jubler etter å ha scoret det første målet til FFK mot Lillestrøm. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

FFK-trener Amundsen: - To forskjellige verdener

Ikke gode nok for VIF og Molde - avgjorde kampen for østfoldingene i dag

ÅRÅSEN (VG Nett) (LSK-FFK 1-2) Fredrikstad trenger alle poengene de kan få i kampen mot nedrykk. Med Zlatko Tripic' langskudd og Pusic' straffemål lever drømmen videre.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL


At de to nå er Fredrikstad-spillere handler rett og slett om at de ikke er funnet gode nok for verken Martin Andresen eller Ole Gunnar Solskjær.

VG LIVE: Referat fra kampen

Pusic fikk sin kontrakt terminert i Vålerenga, mens Tripic er funnet for lett blant Moldes angripere og er lånt ut.

- Forskjellene er enorme

- Vi er i forskjellige ligaer. Vi henter nummer 17, 18 og 19 i troppene til de andre i eliteserien, sier FFK-trener Trond Amundsen til VG Nett.

Han fortalte til VG tidligere denne uken, at jobben som nå gjøres i Fredrikstad var tung på flere plan. Både når det gjelder spillerlogistikk inn og ut, og at arbeidsdagene blir lange.

VG Nett spør om hvordan det føles at de nå får hjelp av to spillere i innspurten, som er funnet for lette i to topp-5-plasserte lag i eliteserien.

- Forskjellene er enorme, men det vi kan overleve på er samhold, struktur, vilje og innsats. Vi har også en del gode fotballspillere, men det er to forskjellige verdener, sier treneren.

- VIKTIG SEIER: FFK-trener Trond Amundsen var fornøyd med prestasjonen og tre poeng til østfoldingene mot Lillestrøm i dag. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Han var naturlig nok fornøyd lørdag kveld: For tre poeng på bortebane er uhyre viktig for et Fredrikstadlag som slåss desperat mot nedrykk.

Fredrikstad ligger nå bare ett poeng bak Sogndal, som har én kamp mindre spilt.

- Vi er solide defensivt og gjør en god bortekamp. Samtidig klarer vi å skape litt og i den situasjonen vi er i nå er det en god bortekamp.

- Hvor viktig var denne seieren?

- Det er vanskelig å gradere det, det var en viktig kamp. Vinduet er stengt nå og det er disse spillerne som skal gjøre jobben, sier FFK-treneren.

Skuffet Haglund

Etter at Thorstein Helstad stanget Lillestrøm i ledelsen, kom svaret fra FFK før timen var spilt: Ole Jørgen Halvorsen slo inn fra høyrekanten og etter at ballen hadde vært innom to spillere på bakerste stolpe, så serverte Thomas Holm ballen til Tripic.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt.

Den innleide Molde-vingen fikk både tid og rom til å prikke inn 1-1-scoringen i lengste hjørne.

SKUFFET: Magnus Haglund likte ikke det han så av eget lag på hjemmebane i dag. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Bare minutter før full tid sørget tidligere VIF-spiller Martin Pusic for at alle poengene ble med hjem til Østfold. Han ble lagt i bakken inne i 16-meteren, og satte straffen sikkert inn selv.

LSK-trener Magnus Haglund var svært skuffet over Lillestrøms prestasjon i dag.

- Den første omgangen er veldig preget av mye skader og er oppstykket. Andre omgang er bra fra vår side. Hauger kommer inn og gjør det bra. Dessverre slipper vi inn en utligning ganske kjapt etter ledermålet. Det blir en 2. omgang som vi etter hvert ikke har kontroll over. Det er surt.

- Etter en god periode de siste kampene, var det tungt å se denne prestasjonen?

- Ja det er klart. Jeg er skuffet nå, sier treneren til VG Nett.

Svak 1. omgang

Før pause var det langt mellom høydepunktene. Både Lillestrøm og Fredrikstad manglet både tempo og pasningssikkerhet til å bryte gjennom hverandres forsvar.

Det var derfor først etter 17 minutter at det kom noe som lignet på en målsjanse.

Bjørn Helge Riise tok et frispark på venstresiden og slo knallhardt inn mot mål. Jon Masalin bokset ballen ut i feltet igjen, der Ohi Omoijuanfo headet ballen svakt like til side for mål.

Åtte minutter senere var det FFK som fikk muligheten. Zlatko Tripic slo et innlegg inn i feltet. Det oppstod et fryktelig kaos inne i vertenes 16-meter, men alle avslutningene mot mål ble blokkert og etterhvert fikk Fredrik Stoor klarert ballen vekk.

Det var omtrent det eneste som skjedde i løpet av kampens første 45 minutter.

PS! Nyankomne Henning Hauger fikk én omgang for Lillestrøm.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder