Fulgte opp scoring med avgjørende stuss mot eget mål

1-1: Her utlikner Kara på Lerkendal. Men dessverre for Tromsø-spilleren: Senere var han svært delaktig i RBKs 2-1-mål. Foto: Scanpix

Skuffet Kara gikk rett i bussen

TRONDHEIM (VG Nett) (RBK - Tromsø 3-1) Først utliknet TILs Kara på Lerkendal. Så ble han presset til å stusse ballen mot eget mål med minutter igjen å spille. Det endte i baklengs.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over ni år gammel

Kara kikket som vanlig mot himmelen for å takke da han utlignet til 1-1 på en flott heading. Da den neste headingen gikk inn kikket han mest i bakken.

At ballen var innom Fredrik Björck på målstreken, fikk så være: Etter kampen gikk Kara rett i spillerbussen - svært skuffet over at poenget glapp på Lerkendal.

- Et rent uhell. De får en del dødballer i farlige områder, og til slutt scorer de på en av dem. Uheldig for Kara og oss. Men vi lager for mange dødballer i 2. omgang, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo til VG Nett etter kampen.

Og da Per Ciljan Skjelbred gjorde 3-1 på overtid, var slaget tapt for Høgmo, Kara og Tromsø - klubbens første tap denne sesongen. På tribunen jublet trønderne for - endelig - en viktig og fortjent seier denne sesongen.

Trodde på tre poeng

Tromsø kjempet for å opprettholde sin gode statistikk og sin serieledelse, men måtte til slutt gi tapt for sine overmenn.

- Hvis det første skulle skje, så er det ingen skandale at det er på Lerkendal det skjer. Men ærlig talt: Jeg synes vi hadde bra kontroll, og etter hvert trodde jeg det var mulig å få med tre poeng, sier Høgmo.

Eliteguiden: Tromsø-spillernes sesong i tall
Eliteguiden: RBK-spillernes sesong i tall

SCORET: Per Ciljan Skjelbred scoret kampens siste mål på Lerkendal. Foto: Scanpix

Og for dem som for lengst hadde avskrevet Rosenborg: Med 19 kamper igjen er trønderne nå åtte poeng bak serieleder Molde, og det med en kamp mindre spilt.

- Målet var å kjøre så tøft at vi trøttet ut motstanderen. Og vi fikk scoringene helt mot slutten. Vi var aggressive og bestemte, sier RBK-trener Jan Jönsson til VG Nett.

På et vis lå det litt i kortene: Dette var Rosenborgs mulighet til å få sesongen til å bli spennende igjen. Og selv om spillet var ujevnt og laget svinger veldig i prestasjonene, klarte de det de gjorde mange ganger i fjor og året før det: Vinne en jevn fotballkamp.

- Jo, det lignet kanskje litt. Men vi har langt igjen til vi er stabile på et høyt nivå, sier kaptein Micke Dorsin til VG Nett.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook

God RBK-åpning

Det åpnet som flesteparten av de 17 000 på tribunene hadde håpet.

Allerede etter fem minutter var trønderne foran. Et flott angrep, en pasning fra Fredrik Winsnes, en involvering og et innlegg fra Morten Moldskred med påfølgende brasse fra Rade Prica, en retur, ut til Moldskred igjen - som nesten skjøt ballen via Daniel Fredheim Holm og i mål.

Rosenborg var i gang. Endelig - trodde publikum.

- Jeg har fått beskjed om å score flere slike mål, gliser Fredheim Holm - som pleier å lage direkte vakre mål når han først scorer.

VG LIVE: Les referat fra kampen her.

Så dalte det, og dalte det. TIL spilte fortsatt på samme måten, flytta ikke opp folk selv om de lå under, og til slutt kom belønningen for tålmodigheten. Kara raget høyest på innlegget fra Thomas Drage og Tromsø dro med seg et poeng inn i garderoben i pausen.

VANT: RBK og trener Jan Jönsson. Foto: Scanpix

- Vi prata i pausen om at vi måtte opp på tempoet, være enda mer aggressive i 2. omgang, sier Jan Jönsson.

TIL hadde det de kanskje trodde var jokeren, i Sigurd Rushfeldt (38). Rosenborg svarte med å sette inn 20 år yngre Jonas Svensson.

Skjelbred scoret

RBKs bytte slo heldigst ut. Men det var et meget godt frispark fra Fredrik Winsnes som vant kampen, da Kara, Jim Larsen og Simen Wangberg alle gikk for ballen, var det TIL-kjempen som vant duellen foran egen keeper.

Dessverre for Kara og TIL gikk ballen i eget mål - riktignok via Fredrik Björck, som sto ved stolpen.

Og da Tromsø fortvilet prøvde seg på flere folk i angrep de siste fem minuttene, gikk det som det gjør i blant: Motstanderen scorer i stedet.

VG Nett-leser:- Tromsø var best,mens Rosenborg har dommern på sin side. Diskuter her.

Per Ciljan Skjelbred ble kåret til RBKs bestemann av seerne i går. Minuttet etter at det ble annonsert så scoret han det definitive vinnermålet - det som gir Rosenborg trua på en god sesong likevel.

- Jeg scorer for få mål. Det var bare mitt første denne sesongen, men gøy og viktig var det uansett, sier Per Ciljan Skjelbred til VG Nett.

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Tromsø IL

Flere artikler

 1. Jönsson: - Vi har enda mer å by på

 2. Bronse-«Mush» vil frede venstrefoten sin

 3. Jönsson om ny yndling: - Dette lover fantastisk godt

 4. RBK med drømmestart i Champions League-kvalifiseringen

 5. - Rosenborg på Lerkendal ingen umulighet lenger

Fra andre aviser

 1. Høgmo: - Resultatet er alltid rettferdig

  Aftenposten
 2. Rosenborgs sluttspurt punkterte Tromsø

  Aftenposten
 3. Rosenborgs sluttspurt punkterte Tromsø

  Fædrelandsvennen
 4. Slik skal RBK stoppe Ujah

  Aftenposten
 5. - Veldig viktig med spilletid

  Aftenposten
 6. Jönsson er usikker på elleveren

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder