LEI: Veigar Pall Gunnarsson, her i oppgjøret mot Fredrikstad i september, vurderer å slutte som fotballspiller. Foto: Erlend Aas, NTB Scanpix

Gunnarsson: - Jeg har gått på en smell

HØNEFOSS (VG) (Hønefoss - Stabæk 0-0) Ett års turbulens har satt sitt preg på Veigar Páll Gunnarsson (32). Nå vurderer islendingen å legge opp.

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Frem til sommeren i fjor var Veigar Páll Gunnarsson udiskutabelt den spilleren som i størst grad har preget den norske toppdivisjonen de siste årene: Han var aldri skadet, han var alltid på toppen av toppscorerlistene, han var alltid den som ga flest målgivende.

- Jeg er lei

Ett år etterpå, og det meste er snudd på hodet. Etter at Vålerenga i august i fjor sikret seg islendingen for den kontroversielle overgangssummen én millioner kroner, har islendingen bare scoret fire mål, han var mest på benken i Oslo-laget, og i tillegg har han de siste tolv månedene vært i sentrum av tidenes mest omtalte norske fotballovergang.

LES OGSÅ: Steve Clarke homo-hetset Stabæk-fansen

Så mye har det tæret på, at Gunnarsson nå vurderer å sette en sluttstrek.

- Jeg er lei. Det er vanskelig å fortsette. Kanskje skal jeg bare reise hjem til Island, og gi meg som fotballspiller. Kanskje skal jeg bare gjøre noe helt annet, kanskje jeg skal speide islandske spillere for norske lag i stedet, sier den tidligere landslagsspilleren.

- Smell

For - selv om Gunnarsson er tilbake i det miljøet han alltid har trivdes best i, Stabæk, er det noe som er borte.

- Gleden. Og hva er poenget med å spille fotball hvis du ikke har det gøy? spør Gunnarsson.

Det er ikke bare den mye omtalte «Gunnarsson-saken» som har preget 32-åringen.

- Man blir sliten av den, men nå blar jeg bare videre i avisen når jeg ser det er noe nytt. Det er sikkert 60 andre saker som er grunnen til at jeg har det sånn, sier Stabæk-spissen til VG Nett, men er forsiktig med å utdype.

- Jeg vil helst ikke si hva jeg tenker på, men det er blitt sagt veldig mye stygt om meg. Magne Hoseth opplevde mye av det samme.

- Har du hatt en depresjon?

- Jeg er bare et menneske, men jeg har gått på en smell, ja, sier Gunnarsson, etter å ha tygd en stund på spørsmålet.

PS! Ole Martin Årst, som scoret sitt 100. eliteseriemål mot Haugesund, vurdere å fortsette som toppspiller. Planen var å avslutte karrieren med cupfinalen mot Hødd. - Jeg hadde gjort meg opp en mening. Men nå vet jeg ikke helt. Det må være nøye gjennomtenkt, sier Årst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder