Styreledere Koteng:  – Vil ikke stresse med kontrakten nå

Ingebrigtsen: – Det er Koteng som har funnet ut at de skal vente

PRESENTASJONEN: Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen da han ble presentert som ny RBK-trener for snart to år siden. Styreleder Ivar Koteng (t.v.) og trenerassistent Erik Hoftun (t.h.). Foto: Ned Alley NTB scanpix

RBK utsetter forhandlingene om ny Ingebrigtsen-avtale

Rosenborg signaliserte at de ville forlenge avtalen med Kåre Ingebrigtsen (50) til 2020 i Tippeligaens EM-pause. Nå er planene utsatt – til etter sesongen.

Artikkelen er over tre år gammel

Ifølge styreleder Ivar Koteng er argumentet for å vente at RBK skal ut i Europa (kvalifisering til Champions League) – og at forhandlinger om en forlenget avtale – kan virke forstyrrende på det sportslige.

8. mai, samme dag som RBK hadde slått Stabæk 3–1 i Tippeligaen, sa Koteng til VG: «Vi har allerede snakket om det, og målet er at vi kommer til enighet i løpet av EM-pausen i Tippeligaen.»

Nå har det plutselig ikke hast lenger. Til tross for at Kåre Ingebrigtsen har ledet trønderne til de beste resultatene siden storhetstiden til trenerlegenden Nils Arne Eggen.

VG+ «Brutter´n» og lillebror

RBK vant både serie og cup i fjor. Og spilte Europa League. Nå leder de Tippeligaen med fem poengs forsprang til tabelltoer Odd. Lørdag starter de «høstsesongen» borte mot Bodø/Glimt, hvor de seiersvante trønderne tapte den ene av tre seriekamper forrige sesong.

– Vil dere vente for å se hvordan RBK gjør det i kvalifiseringskampene for spill i Europa?

– Vi venter ikke, men vi liker heller ikke å stresse med dette. Nå må fokus være på det sportslige. Men vi bør ha landet det til jul, sier Koteng.

Han påpeker at RBK har en avtale med Ingebrigtsen ut 2017-sesongen.

– Men Kåre er veldig flink, så vi vil ha han med videre. Det er ikke vanskeligere enn dét, sier Ivar Koteng.

Les også: Koteng om NFF-toppenes reiseregninger

Det har vært ti trenere mellom Eggen (fra 2003) til Ingebrigtsen (ansatt i 2014). Ingen av de ti ble reengasjert. At det nå drøyer for «Brutter´n» – kanskje et halvt år før avtalen forlenges – er ikke etter hans ønske.

– Det er han (Koteng) som har funnet ut at de skal vente, sier Ingebrigtsen.

– Er det greit for deg at det blir ventetid?

– Jo da, og det stresser meg ikke. Jeg har ingen intensjon om å være noe annet enn RBK-trener, så lenge jeg får lov, sier Ingebrigtsen.

På spørsmål fra VG om det er fremsatt krav til ny avtale fra Ingebrigtsens side, som har ført til at partene har «truffet på kvist», blir benektet av treneren.

– Vi har bare hatt noen korte samtaler. Det ligger ikke noe dramatikk bak. Men det er ikke jeg som har bedt om mer tid, og flyttet på avgjørelsen til etter sesongen, sier Kåre Ingebrigtsen.

Les også: RBK møter svensk seriemester i CL-kvalik

VGTV: Ingebrigtsen presenteres som ny RBK-trener

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder