TAR SELVKRITIKK: Joshua King var spesielt skuffet over det norske landslagets innsats etter at Tyskland tok ledelsen 15 minutter ut i kampen. Her er han på vei ut av Ullevaal etter kampen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

King: – Vi har tillit til Høgmo

Men landslagsspissen mener Norge viste Tyskland for stor respekt

ULLEVAAL (VG) Joshua King (24) mener Norge viste de tyske verdensmesterne alt for stor respekt. Samtidig hevder han at Per-Mathias Høgmo har full tillit i spillergruppen.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Selv om landslagssjef Per-Mathias Høgmo ikke ville ta selvkritikk etter å ha blitt overkjørt av den tyske fotballdampveivalsen, erkjenner landslagsspissen at ikke alt gikk etter planen.

Les også: Høgmo ber om mer tid – etter tre år

– Vi viste Tyskland litt for mye respekt etter 0-1-målet. Jeg synes faktisk vi spilte bra frem til da. Etter at de scoret det første målet ble vi for lave og viste de for mye respekt, sier King til VG.

Les også: Slik spilte Norge

– Ble liggende alt, alt for lavt

Han innledet i hvert fall kampen respektløst, tråkket til i duellene og sparket til Sami Khedira slik at han fikk gult kort. Bournemouth-proffen klarte også å komme seg til en stor sjanse midtveis i første omgang, men det harde skuddet gikk over mål.

– Jeg spiller med følelse når jeg spiller viktige kamper. At jeg sparket Khedira var bare i frustrasjon over at han ødela kontringen min. Jeg synes faktisk at vi startet bra. Da vi fikk det første målet mot oss ble vi liggende alt, alt for lavt. Da Dio, Veton eller jeg først fikk ballen så ble det for langt frem. Vi hadde tre fjerdedeler av banen å løpe på, beskriver King.

18 minutter før slutt kjente han stivhet i låret og valgte å bli byttet ut for å risikere et skadeopphold.

– Jeg håper det ikke er en strekk. Jeg tror ikke det. Jeg merket at jeg ble stiv i låret, så jeg tok ingen sjanser. Jeg er i så god form nå at jeg ikke gidder seks uker på sidelinjen. Derfor gikk jeg av.

Les også: Bierhoff skuffet over Norge

– Vi har tillit til treneren

Han understreker at spillerne fortsatt har tillit til landslagssjefen, selv om flere og flere ser ut til å ha mistet troen på at Høgmo er rett mann. Etter kampslutt kokte det over på sosiale medier.

– Det er ikke sånn at vi spillerne har gått i gruppen og snakket om at vi har gitt opp Høgmo. Langt i fra. Hvis vi hadde tapt mot San Marino kunne kanskje folk ha stilt såpørsmål, men det er Tyskland vi taper mot. Vi hadde et håp og vi prøvde, men vi tapte for et mye bedre lag.

– Vi har tillit til treneren. Jeg synes ikke vi skal henge for mye med hodet. Alle trodde vi skulle tape her. De eneste som hadde et lite håp var gutta i garderoben og trenerne. Selv om vi ble rundtspilt, så har Tyskland rundspilt mange andre lag i verden, påpeker Joshua King.

Stefan Johansen har, naturlig nok, merket at mange er skeptiske til Høgmo-prosjektet, men hevder at det ikke er noe tema i spillergruppen.

– Jeg opplever det ikke som et problem i gruppen. Det gjør jeg ikke, og det er jeg ærlig når jeg sier. Jeg tror alle har tillit til ham, sier Johansen.

– Det ville uansett vært veldig rart om du sa noe annet?

– Men det mener jeg helt seriøst. Nå har vi akkurat startet en ny kvalik, og vi møter den store favoritten til å vinne gruppen. Hvis vi skal være realistiske må vi satse på andreplassen. Hvis Tyskland spiller som de gjorde her, så vinner de alle kampene i denne gruppen, svarer kapteinen.

Kommentar: Hvor mye mer tåler denne mannen?

– Det beste laget jeg har spilt mot

Gjennomgangsmelodien blant de norske spillerne etter kampen var rett og slett at man møtte overmakten i den regjerende verdensmesteren.

– Det er det beste laget jeg har spilt mot. Vi hadde en kampplan om å ligge lavt for å tette rommene, men de er så gode med ball at de trer seg gjennom, sier Stefan Johansen.

– De var gode. Vi må bare innrømme at de var bedre enn oss. Men vi gjorde et ærlig forsøk. Nå møtte vi kanskje verdens beste lag. Jeg så de slo Brasil 7-1 i en semifinale. Heldigvis kommer det enklere kamper, mener Haitam Aleesami.

– Det er som forventet, da. Vi møter jo verdens beste landslag. Det var ganske tøft, sier Adama Diomande.

– Er det det verste du har møtt?

– Ja, man kan si det. De er trygge med ball over hele banen og kjenner hverandre godt. Du ser klasseforskjellen, svarer Hull-spilleren.

– Så lenge jeg har vært med, så er det kanskje den kampen vi har blitt mest rundspilt, sier Joshua King.

Les også: – Beste laget vi har møtt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder