EN KOMMER, EN GÅR: Isabell Herlovsen (t.v.) er klar til å kjempe med flagget på brystet igjen. Her er hun og Ada Hegerberg fotografert i forbindelse med VM i Canada. Foto: Jostein Magnussen VG

Motivert Herlovsen gjør comeback på landslaget

Mens Ada Hegerberg gir seg, er Isabell Herlovsen (29) klar for å gjøre comeback på landslaget.

Artikkelen er over to år gammel

Kina-proffen, som spilte sin foreløpig 111. og siste landskamp for snart ett år siden, har latt seg overtale av landslagstrener Martin Sjögren. Det skulle ikke så mye til.

– Jeg hadde en hyggelig prat med Martin Sjögren i midten av august. Han ringte meg før det ble kjent at Ada Hegerberg ville gi seg. Vi har hatt en bra dialog og jeg har gjort det klart at jeg ønsker å være med igjen, sier Isabell Herlovsen.

Ble vanskelig

Da Herlovsen ble solgt fra LSK Kvinner til Jiangsu i vinter valgte hun bort landslaget. Rent praktisk ble det veldig vanskelig å spille på landslaget samtidig som hun skulle gjøre en jobb for sin kinesiske klubb.

Sett denne? Hegerberg til VG: – NFF har en jækla lang vei å gå

– Nå har Sjögren også pratet med treneren min, og så lenge klubben og landslaget er enige så er det ikke noe problem for meg å stille opp.

Har slitt med skade

De to første kvalifiseringskampene mot Nord-Irland 15. september og Slovakia 19. september går imidlertid uten «Isa». Men til det som kan bli en nøkkelkamp, møtet borte mot europamester Nederland 24. oktober, er Herlovsen trolig med igjen.

Akkurat nå har ikke 29-åringen med 50 landslagsmål så mye å gjøre i en landslagsdrakt. Hun sliter med en overbelastning i låret og kan hverken skyte eller slå langpasninger.

– Jeg er på bedringens vei. Etter å ha gjennomgått en rekke tester da jeg var i Norge i sommer har jeg fått et skreddersydd treningsprogram i Fredrikstad. Nå er jeg i hvert fall i gang med å trene fotball igjen, sier Herlovsen som regner med at hun stiller på samlingen før Nederland-kampen i oktober.

Les også: Også landslagsstopperen gir seg

Landslagstrener Martin Sjögren sier dette om samtalene som har pågått for å få Herlovsen på «banen» igjen.

– Jeg har en dialog med Isabell og hennes trener som er veldig positiv til at hun skal kunne bli med landslaget fra oktober-samlingen. Isabell har gjort det klart at hun er svært motivert til å være med landslaget igjen.

Se Hegerberg snakke ut om hvorfor hun gir seg på landslaget

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder