JAKTER REKORD: Jamie Vardy må hamle opp med forsvarsrekken til Manchester United dersom han skal kunne skrives inn i historiebøkene i dag. Ole Gunnar Solskjær (innfelt) er imponert over det han har sett av Leicester-spilleren denne høsten. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG/Reuters

Solskjær om Vardy: - Veldig imponert

MOLDE (VG) Leicester City-spilleren Jamie Vardy kan bli historisk om han scorer mot Manchester United i dag.

 • Joakim Rødven

Artikkelen er over fire år gammel

Kl. 18.30 i kveld tar overraskelseslaget i Premier League denne sesongen, Leicester City, imot gigantene fra den røde delen av Manchester. Laget fra East Midlands har i sin andre strake sesong i den øverste divisjonen bare tapt én eneste kamp, i hjemmekampen mot Arsenal i september.

Den solide formen er mye takket være 13 mål av seriens klare toppscorer: Jamie Vardy (28).

Ikke nok med det: scorer Vardy igjen i dag vil han gå inn i historiebøkene, ettersom han tangerte Ruud van Nistelrooys rekord ved å ha scoret mål i ti strake kamper.

Imponert

Etter Moldes 2-0-tap hjemme mot Fenerbahçe torsdag kveld tok den tidligere Manchester United-spissen Ole Gunnar Solskjær (42) seg tid til å snakke om årets spisskometen.

– Jeg er veldig imponert over ham. Det er en spiss som springer på alt. Jeg tror ingen midtstoppere gleder seg til å spille mot ham, fordi de vet at de må springe mot eget mål veldig ofte i løpet av en kamp, sier Solskjær, og sammenligner den engelske spissen med sin egen Fredrik Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Vardys utrolige historie

– Fredrik kan bli en liten «Vardy» for oss neste år. Han er et uromoment og er artig å se på.

– Må ikke alltid vinne 4-0

Av de lagene blant topp syv er Solskjærs tidligere arbeidsgiver det laget som har scoret færrest mål så langt i Premier League, og etter 0-0 mot PSV i Champions League onsdag har det blitt med fem mål på de fem gruppespillkampene.

Solskjær mener likevel at det ikke er noen grunn til umiddelbar bekymring for noe mindre scoringer enn de andre lagene i serien.

– Nei, da. Det er ikke slik at man vinner 4-0 eller 5-0 hver eneste kamp. De har vært veldig solide defensivt og United har også vært kjent for å vinne 1-0, 1-0, 1-0 i mange kamper. De har vært fornøyde med sesongen så langt uansett, mener Solskjær, som spilte for i perioden 1997-2007 for de røde djevlene fra Manchester.

Scorer Vardy igjen, mot klubben som nordmøringen spilte over 200 kamper for, vil han trone øverst på statistikken over mål i flest kamper på rad.

– Tror du han klarer det mot Man United?

– Får håpe ikke det, ler Solskjær lurt.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Manchester United
 2. Leicester City FC
 3. Molde FK
 4. Ole Gunnar Solskjær
 5. Premier League

Flere artikler

 1. Her blir han historisk!

 2. Leicester-gull kan være en gullgruve for nordmenn

 3. Solskjær hyller fansen etter sliteseier: – Fantastisk

 4. Leicester kan bli PLs mest suveren mester siden 2000

 5. Schmeichel roser Premier League-sensasjonen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder