GLEDE: Liverpool-spillerne feirer Georginio Wijnaldums (nummer to fra venstre) matchvinnerscoring mot Manchester City.
GLEDE: Liverpool-spillerne feirer Georginio Wijnaldums (nummer to fra venstre) matchvinnerscoring mot Manchester City. Foto: Andrew Yates Reuters

Liverpool vant gigantoppgjøret mot Manchester City

FOTBALL

(Liverpool - Manchester City 1-0) Jürgen Klopps gutter rundet av 2016 med å sende Pep Guardiola og Manchester City tomhendte hjem fra Anfield i kveld.

  • Bendik Havdal Eriksen
Publisert: Oppdatert: 31.12.16 21:43

Da Chelsea slo Stoke 4-2 tidligere lørdag, la London-kluben press på både Liverpool og Manchester City i kampen om seriegullet i Premier League.

Før kampen var Liverpool ni poeng bak, mens City hadde ti poeng opp til Antonio Contes mannskap.

Nå er Liverpool på skuddhold til blåtrøyene, mens City fortsatt har hele ti poeng opp til serielederen - når halve sesongen er ferdigspilt.

Lettet Klopp

– Når kampbildet blir som det ble, er det klart at du ønsker å ta alle tre poengene. Det var vanskelig, men de klarte ikke å skape så mange sjanser. Selv om de er gode til å holde på ballen, sa han til BBC etter kampen.

– De mulighetene City fikk, var det vi som ga til dem. Vi ga bort ballen på for mange enkle steder, la han til.

James Milner, som kjempet som en løve gjennom hele kampen, var glad for å ha sikret tre poeng.

– Det var en tøff kamp - mot et godt lag. Det var kanskje ikke vår beste kamp, men vi kjempet oss til det resultatet vi ønsket. Men vi vinner - selv om vi ikke spilte på vårt beste. Det var en viktig seier for oss, sa Milner til den engelske kanalen.

Vakker heading

Les også: Klopp går for seriegull

Liverpool brukte kun åtte minutter på å sende et feststemt Anfield-publikum til himmelen. Hjemmelaget vant ballen midt på egen banehalvdel, og i løpet av få trekk hadde de kommet seg høyt oppe på banen. Adam Lallana, som har vært fantastisk denne sesongen, så opp og la et nydelig innlegg, der Georginio Wijnaldum kom stormende inn i stor fart og headet hjemmelaget kontant i ledelsen. Målvakt Claudio Bravo var sjanseløs.

– Det var en god scoring, og det var en god målgivende fra Lallana. Folk tror jeg ikke kan heade, siden jeg ikke er så stor. Men da jeg var yngre, pleide jeg å score mange med hodet, fortalte Wijnaldum til BBC.

Lallanas målgivende var hans syvende denne sesongen, noe som er karrierebeste for 28-åringen.

Les også: Klopp hyller Guardiola

James Milner slo så en nydelig bakromspasning til en fri Roberto Firmino etter 27 minutter, men den ellers så ballsikre brasilianeren misset med mottaket.

Mignolet-show

En lang ball ble slått opp mot City-stjernen Serigo Agüero etter 30 minutter, men Simon Mignolet kom ut på 25 meter og vippet ballen over ham, før han vippet ballen over Anfields minst populære spiller, Raheem Sterling, som gikk fra Liverpool til rivalen sommeren 2015.

Firmino forsøkte å spille fri Lallana da kun minuttet av første omgang gjenstod, men pasningen kom noen hundredeler for sent, og dermed var engelskmannen i offside.

David Silva viste hva som bor i ham etter 55 minutter. Den lille spanjolen fikk ballen ute på høyresiden, dro seg elegant forbi flere Liverpool-spillere og skjøt mot det lengste hjørnet. Ballen rullet så vidt utenfor Mignolets høyre stolpe.

Manchester Ciy presset voldsomt utover i andre omgang, og de skapte flere sjanser, men uten å sette Liverpool-keeperen på de helt store prøvene.

Her kan du lese mer om