Ståle Solbakken har sagt nei til videre Norge-samtaler: – Har hatt vondt i magen i 14 dager

Ståle Solbakken (48) har sagt nei til videre forhandlinger med Norges Fotballforbund om å ta over det norske landslaget.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Solbakken har hatt to møter med NFF, men har valgt å avslutte forhandlingene.

– Jeg har hatt vondt i magen i 14 dager på grunn av den situasjonen her. Jeg har hatt to møter med NFF, og jeg valgte å avslutte nå fordi jeg aldri fikk den gode magefølelsen på at det var verdt å gå videre med dette, sier Solbakken til VG.

Les også: Hevder Solskjær er uaktuell

Solbakken skal ha forsøkt å strekke seg langt for å finne løsninger, men landet til slutt på at han ikke kunne takke ja til jobben nå. Solbakken har hele tiden presisert overfor NFF at de også burde holde kontakt med andre kandidater varm.

– Vi har aldri diskutert lønn, vi kom aldri så langt. Jeg har 18 måneder igjen av kontrakten med FCK, og eneste muligheten i øyeblikket var å begynne i jobben sommeren 2018. Etter masse tenking frem og tilbake så fant jeg ut at det var ingen optimal løsning for noen, utdyper FCK-treneren.

Overfor Hamar Arbeiderblad indikerer Solbakken at et tilbud om å sjonglere FCK- og Norge-jobben lå på bordet.

– Jeg måtte ha dobbeltjobbet så lenge og derfor ble det for komplisert, sier Solbakken til avisen.

48-åringen har lenge vært den heteste kandidaten for den ledige landslagsjobben, og VG skrev lørdag at FC København-treneren hadde fått et tilbud fra NFF.

Semb: – Samtaler med flere

Toppfotballsjef Nils Johan Semb vil ikke svare konkret på VGs spørsmål om Ståle Solbakkens nei til NFF.

– Jeg har ingen ytterligere kommentar utover det jeg meldte i forrige uke. Vi er nå i en fase hvor vi har samtaler med flere kandidater, men vi har ennå ikke kommet dit at vi er klare for å gå i forhandlinger med en kandidat, skriver Semb i en SMS til VG.

En av de andre kandidater skal være den nylig sparkede Swansea-manageren Bob Bradley.

Etter det VG erfarer har ikke Bob Bradley fått noe konkret tilbud om den norske landslagsjobben ennå.

Den amerikanske treneren var i et møte på Gardermoen med toppfotballsjef Nils Johan Semb for en uke siden. Der fikk han etter det VG kjenner til beskjed om at NFF ønsket å snakke med flere kandidater i løpet av denne uken.

Bradley skal være smigret over Norge-interessen og skal være utelukkende positiv til å jobbe i Norge igjen, etter to år i Stabæk (2014-2015).

Fleipet med landslaget lørdag

Solbakken var på Hamar forrige helg i forbindelse med Idrettsgallaen. Der ble han spurt om møtene med toppfotballsjef Nils Johan Semb hadde ført partene nærmere en løsning.

– Det er egentlig ikke noe nytt å fortelle. Vi leter etter løsningen den ene eller den andre veien, sa Solbakken til VG, som innrømmet at han ikke hadde klart å bestemme seg for om han ville være kandidat til jobben.

– Vi er ikke kommet dit at jeg styrer dette her. Jeg må gjøre opp med meg selv først.

Slik svarte Nils Johan Semb på spørsmål om hans lunsjmøte med Ståle Solbakken den 3.november:

Se denne: Dette sa han om landslagsjobben

Senere på Idrettsgallaen fleipet Solbakken med at ingen norske spillere var nominert til pris.

– Jeg tror ikke juryen så de siste 15 minuttene mot San Marino, meldte han til full jubel i salen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder