Siem bekrefter at Riise kan spille

Norsk Tipping vil orienteres av NFF «når alt er på plass»

Norges Fotballforbund ser nå ingen grunn til at John Arne Riise (35) ikke kan spille for Aalesund etter at Betsson trakk de omtalte reklamefilmene i dag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Da bør det være innenfor. Vi har sittet i møter så vi har ikke sett realitetene. Men det er det som har vært gjenstående. Han hadde vært klar for spill uansett, men ingenting gleder NFF og norsk fotball mer enn at dette går i orden, sier Kjetil Siem, generalsekretær i NFF, til VG.

Bakgrunn: Spillselskapet trekker Riises reklamefilmer

Rent juridisk Riise kunne signert for Aalesund selv om reklamefilmene hadde gått på TV-skjermene. Men da ville Aalesund antagelivis fått problemer med Norsk Toppfotball, Norsk Tipping og Norsk Fotballforbund og deres modell for å finansiere idretten.

I går: Lillebror Riise synes NFF-ledelsen er «ufatteligdobbeltmoralsk»

– Poenget er at arbeidsgiver i Aalesund, Norsk Toppfotball og NFF har pratet mye og de fikk et råd i forhold til den problemstillingen. Og hvis dem sender inn papirene er det bare for John Arne å spille.

– Er det noe i saken som burde vært løst annerledes fra Riise og Aalesund ønsket en overgang?

– Det er veldig viktig å se fremover nå. Så snart disse papirene er i orden, så blir det uinteressant. Nå har alle bidratt til at dette løses, og det er bra, sier Siem.

VG Lupen: Aalesund ligger tynt an

Norsk Tipping: Regner med orientering fra NFF

Heller ikke Norsk Tipping ser ut til å ha problemer med Riise-spill i Tippeligaen igjen. Kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen skriver følgende i en SMS til VG:

– Aalesund og NFF ser ut til å ha funnet en løsning de mener er innenfor avtalen vi har med dem, og det er vi glade for. Vi regner med å få en orientering om NFFs vurderinger rundt dette i ro og mak når de har alt på plass. Nå gleder vi oss til helgen, og ønsker alle de 16 klubbene og over 300 spillerne i Tippeligaen lykke til.

John Arne Riise får dermed spille sammen med sin lillebror Bjørn Helge igjen. De har tidligere spilt sammen i Fulham og på landslaget. John Arne Riise antar at han kommer til å spille med draktnummer 6 for Aalesund, men han vil ikke bli spilleklar til kveldens kamp mot Stabæk.

KLAR FOR SPILL: Nå er det ingenting som kan stoppe John Arne Riise i å gjøre comeback i Aalesund, forteller Kjetil Siem, generalsekretær i NFF. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG ,

- God nyhet for alle som er glad i norsk fotball

Generalsekretær Siem er glad for at «Riise-sagaen» nå virker å være over.

– Vi ser veldig lyst på dette. Vi har brukt veldig mye energi på dette. Ingen som er imot å få en profil som har spilt 110 landskamper til å spille i Tippeligaen, sier Siem.

Husker du? Lillebror Riise synes NFF-ledelsen er «ufatteligdobbeltmoralsk» Louise Angelica Riise om India-oppholdet: – Ikke helt som vihadde forestilt oss

Tidligere har det vært kontroversielle episoder mellom familien Riise og Aalesund Fotballklubb.

– Det er en god nyhet for Aalesund og alle som er glad i norsk fotball. Foreningen mellom Riise-familien og Aalesund er veldig gledelig, sier Siem.

Tirsdag: Riise terminerte kontrakten med spillselskapet

Ikke noe problem med Riises NFF-meldinger

Siem vil gi Riise ros for å først annullere avtalen for så å være lojal overfor Aalesund og fotballen når det også måtte til. Siem understreker at Riise ikke har gjort noe ulovlig og mener «det viser hvor utrolig lyst han på å spille fotball igjen».

– Hva tenker du om de krasse meldingene han har rettet mot NFF i det siste?

– Jeg kjenner John Arne godt, og har gjort det i over ti år. Og det er et rollespill i en god kjemi, så det har jeg ikke noe problem med, sier Siem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder