Hva er dette?

Sjekk fredagens oddstips

DYRE MENN: Gabriel Jesus (Manchester City), Dimitri Payet (Marseille) og Julian Draxler (PSG) er tre av januarvinduets dyreste overganger. Foto: AFP / AP

Her er januarvinduets dyreste overganger

Premier League, fransk Ligue 1 og kinesisk fotball dominerte overgangsvinduet i januar.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over tre år gammel

Natt til 1. februar stengte overgangsvinduet i januar, som for mange toppklubber ble stille og rolig, men som for andre ble litt av et lurveleven.

Kinesiske klubber, noen engelske topplag og – kanskje litt overraskende – franske lag tok frem sjekkheftene og sikret seg noen vinterforsterkninger.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

VG har tatt en titt på de seks dyreste overgangene som har skjedd i løpet av den siste måneden (prisen er oppgitt i norske kroner etter dagens kurs):

6. Morgan Schneiderlin (204 millioner)

Fra Manchester United til Everton. Den franske midtbanespilleren ble aldri en hit på Old Trafford etter overgangen fra Southampton i 2015. Etter å ha fått svært lite tillit av José Mourinho denne sesongen, signerte han for Everton, som trolig har langt mer bruk for ham. Etter to innhopp mot Manchester City og Crystal Palace fikk han sin første kamp fra start i bortekampen mot Stoke onsdag (1-1).

Sjekk her: Disse fire kan bli klare for Manchester United til sommeren

5. Goncalo Guedes (221 millioner)

Fra Benfica til PSG. 20-åringen er regnet som en av Portugals mest lovende angrepsspillere. Etter gode prestasjoner i både ligaen og Champions League for Benfica var Guedes ettertraktet av flere europeiske toppklubber, deriblant Manchester United. Til slutt falt valget på PSG, der han får hard konkurranse av Ángel Di María, Edinson Cavani, Lucas Moura, Hatem Ben Arfa og Julian Draxler om å få spilletid. Guedes debuterte for sin nye klubb da han fikk tre minutter i 1-1-kampen mot Monaco søndag.

Denne bør du lese: Slik lures fansen av kontraktsforlengelser (VG+)

4. Dimitri Payet (259 millioner)

Fra West Ham til Marseille. Vinterens store overgangssaga. Payet bestemte seg tidlig i januar for å nekte å spille mer for West Ham for å presse gjennom en overgang hjem til Marseille, fordi både ham selv, kona og de to barna deres ikke trivdes i London og ønsket seg tilbake til den franske havnebyen. Etter flere ukers økonomisk håndbak mellom West Ham og Marseille ble klubbene til slutt enige, og Payet debuterte tirsdag kveld foran et nesten fullsatt Stade Vélodrome som ønsket ham velkommen med voldsomme ovasjoner.

Les også: West Ham-eier slakter Payets oppførsel

3. Gabriel Jesus (280 millioner)

Fra Palmeiras til Manchester City. Han skal visst være det beste fra Brasil siden Neymar, og hans første City-kamper tyder på at det kan stemme. Jesus var klar for City allerede i sommer, men fortsatte i Palmeiras helt til januar. Så langt har han fått tre kamper for Pep Guardiolas menn, deriblant to fra start, og i den siste mot West Ham var han banens soleklare gigant med både mål og målgivende. «En fighter med nese for mål», var dommen fra Guardiola etter 4-0-seieren.

Lest denne? Slik skal Jesus frelse City

2. Julian Draxler (310 millioner)

Fra Wolfsburg til PSG. 23-åringen, som vant VM med Tyskland i 2014, har lenge blitt ansett som en av Europas mest lovende offensive spillere. Men potensialet hans har bare vist seg ved noen sporadiske tilfeller, som mot Real Madrid i Champions League på våren i fjor eller Slovakia i EM i fjor sommer. Etter å ha havnet i en disputt med Wolfsburg var det ingen annen løsning enn en overgang i januar. Så langt har det vært en suksess: Draxler har rukket å score fire mål på fem kamper for PSG.

1. Óscar (600 millioner)

Fra Chelsea til Shanghai SIPG. Denne overgangen var det store symbolet på at Kina har blitt en aktør å regne med på det internasjonale overgangsmarkedet. De hadde betalt dyre dommer fra før, men Óscar regnes som den første europeiske toppspilleren som i sin beste alder velger å forlate en av verdens beste ligaer for å spille i den kinesiske superligaen.

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

En av overgangsvinduets mest aktive klubber, Marseille, skal i aksjon fredag kveld. Klubben har forsterket seg med fire signeringer i januar: Midtstopperen Grégory Sertic fra Bordeaux, venstrebacken Patrice Evra fra Juventus, midtbanespilleren Morgan Sanson fra Montpellier, og den offensive stjernen Payet fra West Ham.

Vi tror Marseille får en grei oppgave i å slå nedrykkstruede Metz på bortebane, der Payet trolig får sin første kamp fra start etter comebacket. Derfor spiller vi borteseier til 1,80 i odds.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool32282270254586
2Manchester City32213881334866
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Silly season
 3. Premier League
 4. Fransk fotball

Flere artikler

 1. Gammel storhet vil gjenerobre Europa med USA-penger

 2. Flere medier: West Ham-stjerne solgt for 270 millioner

 3. Mourinho og Guardiola vil kjøpe flere spillere

 4. Dimitri Payet refses av West Ham-eier: – En trøblete fyr

 5. Leicester-sjefen irritert på City etter Mahrez-bud

 6. Jesus (19): Gatespilleren som har bergtatt Premier League

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder