SELVTILLIT: Yann-Erik De Lanlay takker Rosenborg-supporterne for støtten etter scoring og seier mot Vålerenga på Ullevaal. Han mener scoringen gir ham viktig selvtillit. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Ingebrigtsen om de Lanlay: – Terroriserte Vålerenga

Rosenborgs nye stjerne scoret og fikk 8 poeng på VG-børsen

ULLEVAAL (VG) (VIF-RBK 0-2) Han er Rosenborgs nye våpen. Yann-Erik de Lanlay (23) scoret og senket sammen med Mike Jensen Vålerenga ned mot en vårlig krise på tabellbunnen. Etterpå fikk Kjetil Rekdal & co. trøst fra RBK.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er fantastisk den jobben han gjør i dag. Han terroriserte Vålerenga. Det er veldig, veldig bra at han får lønn for strevet, mener RBK-treneren som mener Yann-Erik De Lanlays scoring her hentet rett fra Ingebrigtsens egen «skrivebok».

Saken fra kampen: RBK sendte Vålerenga til bunns

Fredrik Midtsjø spilte frem Jonas Svensson som igjen fant De Lanlay inne i feltet. Etter 82 minutter og åtte målsjanser satt den endelig fra høyrefoten til Rosenborgs nye våpen.

0-1: Her scorer De Lanlay etter langvarig press mot Vålerenga. Oslo-klubben sto imot lenge, men hverken keeper Aksel Falch, Kjetil Wæhler, Jesper Arvidsson eller Enar Jääger kunne gjøre noe da RBK-kanten fikk fulltreff. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Utrolig deilig. Det var bra timing i det angrepet. Når (Fredrik) Midtsjø og Jonas (Svensson) gjør et så godt forarbeid, så er det bare å prikke den inn, sier De Lanlay etter å scoret på sin tredje målsjanse.

– Forløsende for oss og veldig deilig for han, sier RBK-kaptein Mike Jensen som fem minutter senere banket inn 2–0. RBK fikk utbetalt tre poeng etter en god lørdagskveld på jobben. Mens De Lanlay vokste til et nivå han ikke har vært på siden overgangen fra Viking i fjor sommer.

VIF-RBK minutt for minutt: VG Live

– Yann-Erik har vært fantastisk på trening for oss i vinter. Vi har mange gode spillere i Rosenborg, men «Yanni» har dominert og vært nesten umulig å stoppe for gode forsvarsspillere. Når vi klarer å sette ham en mot en så er han på nivå med Pål (André Helland). Da må de andre lagene begynne å sette to fikk på De Lanlay også. da blir det lite folk i midten, forklarer Kåre Ingebrigtsen.

– Jeg er godt inkludert. Vi er en flott gjeng som jobber hardt. Du blir bedre når du hele tiden trener med så god spillere, svarer De Lanlay.

– Jeg har vært i god form i hele vinter. I dag kunne jeg bare løpe i 90 minutter og alltid orke å løpe mot den første stolpen, forklarer han.

Start-Viking 0-1: Niende strake hjemmetap

Etter tapet for Odd i serieåpningen har RBK kommet på sporet uten Frankrike-eksportene Ole Selnæs og Alexander Søderlund. På Ullevaal vokste RBK sammen med en sesongdebuterende Helland.

– Helland gjør det veldig bra i dag. Også vet vi at når siktet blir stilt inn enda bedre så vil det smelle jevnt og trutt, mener Ingebrigtsen om sin høyrekant som var tilbake etter lysketrøbbel og mediefri. Helland trøstet Vålerenga etter Oslo-klubbens fjerde strake tap for Rosenborg. Ingen av dagens aktører var med da VIF sist slo RBK i 2011.

Tant og fjas: Sjekk aprilspøkene i Tippeligaen

Foto: Bjorn S. Delebekk VG

– Vålerenga er et bra lag. De hadde vunnet denne kampen mot de fleste lagene i Tippeligaen. Bare synd for dem at de møtte oss. Uten å virke hovmodig: Vi vinner de fleste kampene når vi er opp mot vårt beste, sier Helland og blir fulgt opp av Kåre Ingebrigtsen:

– Vålerenga gjorde en bra match mot oss her. Det handler om å få marginene med., score et «skitmål», få seg en seier og bygge videre på det. Det tror jeg Vålerenga gjør snart.

Uansett har Vålerenga gjort sin verste sesongstart siden 1996. Den gangen utviklet de tre åpningstapene seg til et nedrykk med Vidar Davidsen som trener. Ingen tok krise-ordet i sin munn på Ullevaal lørdag kveld:

– De siste 20 minuttene fikk vi kjørt oss. Vi forsvarte oss solid, så det var litt surt at vi slapp inn mål til slutt, sier Kjetil Rekdal som ikke fortviler etter 0–2 for både Rosenborg og Viking – samt 0–1 for Sogndal.

Lest denne?: Norsk Toppfotball ikke på nett med klubbene

– Vi har spilte to akseptable og en altfor dårlig kamp. Vi må bli litt bedre om vi skal ta poeng mot Stabæk. Men jeg klandrer ikke spillerne. Den gløden og mentaliteten de viser er god nok. Jeg klager ikke på innsatsen, sier Kjetil Rekdal som brukte lang tid før han dukket opp i pressesonen på Ullevaal.

Herman Stengel misset Vålerengas eneste store sjanse allerede etter minuttet. den siste halvtimen kom Mohammed Abdellaoue inn. Den gamle landslagsspissen var i nærheten av en sjanse. Men ikke mer.

– Vi har scoret null mål på tre kamper. Alle skjønner hvor skoen trykker. Vi kan leve med at vi ikke har fått poeng, men det er ekkelt at vi ikke har scoret mål, medgir Christian Grindheim – kapteinen er like målløs som alle andre i Vålerenga. Men Kjetil Rekdal påstår:

– Vi kommer til å score masse mål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder